in zomermodus

Hoe het zal lopen. (Op mijn nieuwe Birkenstocks uit de koopjes.) En hoe dat zo gaat, dat zomers bloggen. I wonder how. Want dit is nieuw. Voor het eerst ga ik in blogland in zomermodus. Het strakke tijdschema dat over het schooljaar hangt, zit sinds gisteren heel wat losser. Op de echtgenoot na leeft het gezin in vakantiesfeer. Drie proclamaties achter de rug. Boeken ingeleverd. Cursussen weggeborgen. Zoon twee zit al op een camping, zoon drie doet soms alsof. Zoon vier gaat naar de dagopvang en jongste geniet van één van zijn langste vakanties ooit. Een zalige (zee van) tijd. Dolce far niente. The sweetness of doing nothing.

Maar dat betekent ook dat de momenten waarop ik hier overdag alleen het huiselijk ritme bepaal schaars zijn. Dat mijn ochtendlijke blogmoment er waarschijnlijk zal bij inschieten. En ik dus op zoek moet naar een nieuwe blogorde. Op teenslippers.

Zoekend naar een meer zomerse orde. Of het gebrek daaraan. Silly season. Dat het de volgende weken een komen en gaan wordt, staat buiten kijf. Met heel verschillende ritmes van opstaan en ontbijten en bijgevolg ook zoeken naar acceptabele uren voor gezinsmaaltijden. Met glijdende uren voor het naar bed gaan. En dagschema’s die even uiteenlopend zijn als de vakantiejobs. Van onderhandelen wie wanneer de auto kan hebben of welke taxi vrij is: Taxi Mama of Taxi Papa.

Het is vrijdagnamiddag 1 juli. Ik zit met mijn rug naar het raam en merk dat het donkerder wordt. Ik draai me om en kijk angstvallig naar buiten (er hangt was aan de draad!). Zie de wind aan de bomen schudden. En het grijs van de lucht. Altijd weer grijs. En ik doe een wens. Wish these grey skies would turn to blue. Je zou het niet zeggen, maar het is zomer én dag 1 van de grote vakantie. Onze wereld kan weer wat groter worden. Of kleiner. Het is maar hoe je het bekijkt. Zeker is dat we vaker en verder naar buiten zullen gaan. Om onze plek hier op te ruimen en even zo te houden. Om andere schone plekken op te zoeken. Die we dan opslaan, in hoofd en/of hart. Vastleggen in woord en beeld. Voor de blog. Voor later.

Ergens tussendoor, als overal te lande de Vlaamse Leeuw gebruld wordt, vieren we mijn verjaardag. Elke dag is goed, als we maar au grand complet zijn. Tussendoor ergens gaan we rustig genieten in la douce France. Lezen bij het zwembad en luisteren naar de krekels. Maar niet le quatorze juillet. Want dan baant de Tourkaravaan zich een weg door de Provence, op amper enkele kilometers van ons vakantiehuis. Lawaaierig toeterend. Tussendoor ergens probeert de echtgenoot het terras af te werken. En daar ergens tussendoor pimp ik een oude kleerkast en schrijf ik blogpostjes. In zomermodus. Don’t know where. Don’t know when. Maar hopelijk one sunny day.

Alle anderen in zomermodus – bloggers, lezers en lurkers – wens ik een warme en ontspannende vakantie. Met of zonder flip-flops.

 

 

 

afbeelding via https://www.google.be/search?q=quote+vakantiemodus&espv=2&biw=1271&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwim1tnJ_NHNAhWCHsAKHUwFDIAQ_AUIBigB#tbm=isch&q=quote+vakantie&imgrc=nVXnXa25rCd6lM%3A

 

23 gedachtes over “in zomermodus

  1. Knap geschreven! Het bloggen gebeurt toch gewoon wanneer het gebeurt? Anders wordt het een verplichting en daar komt niks goed uit!
    Ik wens jou en je familie een heerlijke vakantie!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik wens je een heel fijne zomer!
    En dat bloggen… laat dat maar komen als het komt. Soms kan het fijn zijn om even wat dingen van je af te schrijven, of net om heel mooie dingen even vast te leggen in een blogje, zodat je nog heel lang kan nagenieten. Go with the flow! 😉

    Geliked door 1 persoon

  3. Een oude kleerkast pimpen : daar zit een blogpost in 🙂
    Geniet van al het ongeregelde wat de zomer je gaat brengen, ook van dat ene moment dat het huis niet met rommel/dingen van de kroost bezaaid ligt als je net gepoetst hebt (of is dat enkel bij mij zo ?)

    Geliked door 1 persoon

  4. Bloggen doe ikzelf altijd op mijn tempo. Als ik er geen tijd, inspiratie of zin in heb, dan is dat maar zo.
    Veel plezier in alles wat je doet, Anna!
    Die Tour zou ikzelf met veel plezier willen zien voorbij rijden hoor.
    En alvast een fijne verjaardag!!!

    Geliked door 1 persoon

  5. Vandaag was zowaar een geheel droge dag. Mijn hersenen kunnen het nog niet verwerken (-:
    Bloggen geeft juist structuur aan mijn dag. Maar het merendeel laat de teugels vieren in de zomervakantie. Gewoon doen waar je zin in hebt.
    Fijne vakantie!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.