geluk is overal

Ik schreef het hier al eerder. Ik ben fan. Fan van An Olaerts. Vooral van haar columns in dS die om de veertien dagen het weekend inluiden. Ze heeft een vlotte pen, heel veel zelfrelativering en een scherp oog voor kleinmenselijke trekjes (van haar man als spondeligger bijvoorbeeld). Humor en hilariteit verzekerd. En niet-alledaagse beelden.

Deze zomer doet ze ook iets met beelden buiten de taal. In onze krant staat elke dag een foto met een korte tekst erbij. En in de Bib Leuven kan je die beelden ook in het echt gaan bekijken. Op de expo Geluk is overal. Tachtig vierkante foto’s van de hand van AO.

Vakantiekiekjes en andere. Foto’s over de voor- en achterkant van geluk op verschillende plaatsen ter wereld. Voorzien van originele commentaren van An. Haar analyses “in zwarte inkt”. Zoals bij deze foto van een picknickbank op de Mid-Atlantische rug in Ijsland:

niemand durfde op die bank te gaan zitten

ze staat op de rand tussen Europa en Amerika

haal daar uw boterhammen maar eens boven

voor ge het weet, slokt de aarde u op, zijt ge het beleg tussen

twee heel grote korsten

AOh

bron: http://www.standaard.be

Het is nog eens een idee voor een nieuwe rubriek op de blog. Foto’s rond één of geen thema. Plaatjes die elders niet passen. Ik heb er zo wel wat. Foto’s mét een verhaal, een herinnering, een emotie. Er zit wat in. Ik denk erover na. Want ik ben natuurlijk niet de eerste die dat doet. Moet er nog een persoonlijke draai aan geven  …

Voor wie het interesseert: de expo Geluk is overal loopt nog tot 12 augustus in de Bib Leuven en de toegang is gratis. Voor openingsuren en sluitingsdagen kan je hier terecht.

 

foto bovenaan: ergens tussen Vienne en Valence in Frankrijk toen we de zomerfile probeerden te omzeilen. Geluk is overal

14 gedachtes over “geluk is overal

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.