de vrouw die geen dressing wou

Het leest als de titel van een onder de huid kruipende misdaadroman. Over een vrouw die tegen de woontijdsgeest in roeide en dat met haar leven moest bekopen. Of iets van die aard.

Ik overdrijf, maar het miezerige weer op deze zaterdagochtend doet me niet bepaald geloven in een happy end. En nochtans wens ik die blogster Kelly Deriemaeker van harte toe aan het eind van haar nieuwbouwverhaal.

Vorige week schreef ze namelijk een stukje in de Steps met bovenstaande teaser. Een column/blogpost over haar bouwdromen. En over de reacties van architect en omgeving daarop.

Want Kelly volgt de interieurtrends niet en dat heeft ze geweten. Ze is koppig en wil -hoe durft ze ! – geen dressing. En ook geen WC boven.

Dat van die dressing snap ik. Als wij nu zouden bouwen, zou ik er minstens over twijfelen, want als je je geen stulp à la MTV Cribs kunt veroorloven, moet je schipperen met geld én ruimte. Dan stel je prioriteiten. Investeer je, zoals Kelly, liever in een bureau voor thuiswerken bijvoorbeeld. Of in een extra grote eethoek met zicht op de tuin. Of in een badkamer waarin je ’s ochtends wel een pirouette kan draaien zonder ergens tegenaan te botsen. Als je dat al slash nog kan.

Nee, een dressing hoef ik ook niet. Ik zou erin verdwalen als in een oversized jurk. En het zou zonde zijn van de ruimte én het geld voor de zes paar schoenen (laarzen en sandalen inbegrepen) die hier nu in de achterhal op de grond staan. De vijf winter- en zeven zomerkleedjes die momenteel mijn garderobe kleuren, zouden zich hopeloos verloren voelen. Rokken draag ik niet en de enige broek in mijn bezit ligt netjes opgeplooid en solo op een legger. In een zee van ruimte. Want net voor we met vakantie vertrokken, verhuisden onze kleren van een oud Bretoens kastje, extra small, naar een nieuwe wandkast met een maatje meer, voor een maatje meer en met een he- en een she-kant. Bijna dertig jaar hebben we die te krappe kast overleefd. Zonder kleerscheuren.

Dus nee, zo’n dressing is geen noodzaak. Wel een luxe.

Maar over die WC boven zou ik nog een keer of twee nadenken. Drie misschien. Want vanuit esthetisch oogpunt mag zo’n toilet misschien niet het summum van goede smaak zijn, maar, beste Kelly, een WC boven is wel praktisch. En o zo handig. En stressverlagend en … Ik spreek uit ervaring, want we hebben het hier dik vijftien jaar zonder gedaan. En overleefd, opnieuw zonder kleerscheuren, maar mét een rist ongelukjes en geurergernissen onderweg. Toen onze vijf jongens nog klein waren en sommige blazen bloednerveus bleken …

Dus nee, zo’n WC boven is geen luxe. Het is een noodzaak.

18 gedachtes over “de vrouw die geen dressing wou

  1. Ha hoe ouder ik wordt hoe meer kleding er in de kast hangt en er komt alleen maar bij…dus een zomer en winterkast zonder inloop.
    En die wc boven zou niet meer zonder kunnen.
    maja hebben die dan ook al 40 jaar haha…
    Groetjes en fijn weekend

    Geliked door 1 persoon

  2. Grappig om het woord ‘dressing’ te lezen ipv inkoopkast (of iets dergelijks). Jullie hebben waarschijnlijk een living (en geen woonkamer) … hahaha. Soms vergeet ik de Vlaamse woorden (nou ja, Vlaams?) die ik vroeger ook gebruikte. Maar toen hadden mijn ouders nog geen dressing maar een kleerkast …

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik heb net vandaag mijn kleren van de oude woonst naar de nieuwe woonst verhuisd en mijn ganse garderobe paste in 1 koffer plus 1 handbagage-valies. Geen dressing nodig dus :p
    Ons oude appartement heeft er wel één, maar mijn deel lag voornamelijk vol boeken 🙂

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik ben mijn getrouwd leven nog gestart in een huisje waar het kleinste kamertje nog buiten was. Kun je nagaan hoe blij ik ben met mijn twee WC’s in mijn huidige woning!

    Like

  5. Wij hadden 2 WC’s in ons appartement en nu zal dat ook zo zijn in ons nieuw huis. Ik zou het niet anders willen! Een dressing zal er waarschijnlijk ook komen, al gaat het eigenlijk gewoon om op maat gemaakte kasten. Voor een echte walk in closet was er geen plaats. En daarbij, zoveel kleren heb ik nu ook weer niet ;-).

    Geliked door 1 persoon

  6. 🙂 Een dressing zegt mij ook niks. Ik heb immers slechts 1 smal stukje in de kleerkast en mijn schoenen passen ook in een piepkleine kast. Maar de wc boven zou ik ook niet meer kunnen missen. Meer dan 20 jaar hadden we enkel een wc beneden.. eentje boven laten plaatsen was echt een goeie beslissing 🙂

    Geliked door 1 persoon

  7. Toen ik je titel las … Die was me ook opgevallen bij het doorbladeren van “Steps”. Maar ik heb enkel plaatjes gekeken. Hier en nu krijg ik meteen de content van het artikel én mooi geschreven commentaar in één inhaalbeweging.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.