voor mevrouw S.

“every cloud has a silver lining”

Het was één van de eerste quotes die mevrouw S., de dame die ons Engels en Frans leerde, op het schoolbord in het taallabo schreef, in een handschrift uit de boekjes. Elegant, gelijkmatig, classy. Ik keek op naar die dame. Een voorname, stijlvolle vrouw met een koninklijk Brits accent.

Ze was streng, heel streng, maar ook consequent en ze kende haar vak. Mijn liefde voor het Engels heb ik uitsluitend aan haar te danken. Tussendoor vertelde ze honderduit over haar katten en over hoe grappig het Nederlands van haar dochters was. Die ze in haar eentje tweetalig bleef opvoeden, ook nadat haar Poolse man veel te vroeg gestorven was.

Ze was groots in haar verdriet en liet geen gelegenheid voorbijgaan om ons, prille tieners, warm te maken voor schoonheid. Om te onderstrepen hoe mooi het leven was. Hoe zeer de moeite waard. Ze hield van dat leven. En van chocola. En van bloemen …

Vandaag zijn er geen wolken. Wel een silver lining. En bloemen. Zelfs op één november is er nog volop bloemenleven in onze tuin.

11 gedachtes over “voor mevrouw S.

  1. Wat kan je het toch alles zo mooi neerpennen!
    De liefde voor de engelse taal hebben we gemeen, al weet ik niet waar de mijne vandaan komt. Ik denk zelfs liever in het Engels, ze kunnen het zoveel mooier uitdrukken!
    Mooi logje!!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.