under Oklahoma skies

 

ook

de cows

kijken curious naar

de colours in de

sky

Ik vond het een knappe foto. Een beetje grappig ook, met het silhouet van die twee koeien. Jammer genoeg nam ik ‘m niet zelf. Ik zag ‘m vorige week op de Facebookpagina van Pioneer Woman, speelde leentjebuur en verzon er een macaronisch elfje bij.

Sinds ik het een vijftal jaar geleden in mijn hoofd haalde op mijn vrije maandag Amerikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis te gaan studeren aan de KU Leuven – een aanrader trouwens en met een creditcontract ook voor 50-plussers een haalbare en betaalbare kaart 😉 -, is het land over de grote plas me gaan interesseren. Vooral het trage en uitgestrekte deel ervan.

Ik verslond tientallen romans ( en ook een stel films) over cowboys en Indianen, over pioniers en slavenstaten, over levens ver weg van de glitter van Hollywood en New York. Eén van die levens is dat van Ree Drummond, aka the Pioneer Woman of PW. Via Libelle tv zag ik hoe ze kookte voor haar gezin. Met veel boter en kaas, room en vlees, dat wel, maar er zitten ook gezonde recepten tussen. 😉  Ik kocht haar roman Black Heels to Tractor Wheels en vond die behoorlijk origineel en vlot geschreven. Ook op haar site ga ik graag rondsnuisteren en sinds vorig jaar kan ik zelfs op virtuele daguitstap naar haar The Mercantile shop in Pawhuska. (Iemand ooit gehoord van die plaats? Ik niet.)

Ree woont met haar Marlboro Man en vier kinderen op een uitgestrekte ranch in Oklahoma. In het midden van Amerika, zegt ze zelf. In the middle of nowhere, als je het mij vraagt en de televisiebeelden en foto’s mag geloven. PW heeft altijd een camera of smartphone bij de hand om plaatjes te schieten van de ranch, het eten, het vee, haar Marlboro Man en nu ook de Merc. Maar één van haar favoriete foto-thema’s is ongetwijfeld the Oklahoma sky. Net als aan zee, kunnen de luchten daar behoorlijk spectaculair en origineel uit de hoek komen. Zelfs zonder het silhouet van koeien. 🙂

Beschouw de fotoselectie hieronder als een antwoord op de Belgisch-grijze luchten van de voorbije vakantieweek. Een kleurrijke wraak!

foto’s  Facebook Ree Drummond

21 gedachtes over “under Oklahoma skies

    1. Dankjewel Frouke. Ik heb drie jaar lang 1 of 2 vakken opgenomen. Het was die info die de loopbaancoach het woord bore-out liet vallen naast mijn burn-out diagnose. ☺ Ik vond het zalig.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.