49 ~ het BOEKEN zeswoordverhaal

sommige boeken zijn om te stelen!

 

Af en toe komt er een boek op je pad dat je stikjaloers maakt. Omdat je wou dat je het zelf had geschreven. Zelf die meeslepende plot of ingenieuze constructie had bedacht. Zelf die woorden tot prachtzinnen had gebreid. Die rake beelden had verzonnen. Die gevoelens kon opwekken bij de lezer.

Boeken die wat met je doen. Die je wil onthouden. Die je stelen doen met je ogen. Smullen van nieuwe verhalen. Reizen in andere hoofden. Naar andere landen. Of andere tijden. Soms leidt dat tot herkenning. Tot voldoening of verrukking. Maar even vaak ook tot medelijden, schaamte of schuldgevoel.

Dat was het geval bij het boek van Markus Zusak op de foto. Een beklijvend verhaal over het meisje Liesel in Nazi-Duitsland. Een postmoderne roman, met de dood als verteller. Een verhaal over Hitler en gezag, onderduikende joden en bombardementen. Over overleven in oorlogstijd en vriendschappen tussen het puin. En telkens opnieuw komen er boeken op Liesels pad. Gestolen of gevonden, verbrande of geredde boeken, geschreven en gekregen boeken. ‘Woordschudders’ voor de boekendief.

De Boekendief. Een boek om te stelen!

20170628_195028

(Mijn bijdrage aan de Zeswoordverhaal Challenge van Marion Driessen en tegelijk ook de restfoto voor deze week.)

 

21 gedachtes over “49 ~ het BOEKEN zeswoordverhaal

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.