dagen lossen er vanzelf

je dagen los je gemakkelijker als je ze niet ziet

(Guinevere Claeys)

Nog even en we kunnen ze lossen. De dagen van het werkjaar. Het klinkt misschien wat vreemd uit de mond van iemand die niet uit werken gaat, maar voor mij is vakantie pas echt als niemand in dit huis nog wat moet. Als school en hogeschool stoppen, de wekker zwijgt en vaste roosters worden afgegooid.

Nog even en we kunnen ze wissen. De dagen van het werkjaar. Ze inruilen voor lui-lekkere dagen van rustig-aan. Onder de Franse zon. Zoals altijd kijken we uit naar de trek met ons busje. Zoon vier met zijn speelgoedjes op de achterste bank. In de koffer een rolstoel en bagage voor drie. De picknickmand en versnaperingen voor onderweg binnen handbereik.

Nog even en we kunnen ze grijpen. Die acht vakantiedagen in het zuiden. Tussen lavendel en zonnebloemen, markten, terrasjes en cultuur. En daar dan zonder spanning vertoeven. Zijn. Kijken en luisteren. Ruiken en proeven. Het is een formule die werkt. Voor ons toch. Want dagen lossen er vanzelf.

 

foto: Gordes, juli 2016

27 gedachtes over “dagen lossen er vanzelf

    1. Doen we. Vanaf het moment dat we niet meer gebonden zijn aan schoolvakanties zal het hier ook juni of september worden denk ik. Minder drukte en goedkoper bovendien.

      Like

  1. Ik ken het verhaal van een beperkte man
    die niet aan de arbeid kon
    Maar elke dag op de scooter stapte
    naar de bushalte reed
    Even wachtte en niet instapte
    maar retour naar huis
    Iedereen zou denken
    dat hij weg was geweest
    en na gedane zaken
    weer huiswaarts kwam…

    Ik heb me ook nuttig gemaakt als vrijwilliger
    om 3 x 2 uur te werken
    Vaak wat langer omdat het zo fijn is
    er coor de nder te zijn.

    Like

  2. Tussen lavendel en zonnebloemen *zucht* en lokale marktjes opsnuiven. Zalig! Is er nog een plaatsje over in jullie busje? 😉 Gordes ken ik van vroeger. Mooi land toch, Frankrijk. Geniet van je vakantie!!

    Geliked door 1 persoon

      1. Het is jullie van harte gegund hoor. Het bracht gewoon wat mooie herinneringen boven en da’s ook al fijn 😉 waarvoor dank.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.