draagsporen

er

zitten draagsporen

in de rimpels

en de spieren, de

botten en de kieren, de

grijze haren en de fronsen, in

de zwaarte van de benen en het 

kreukelende gemoed. ze kruipen in je kleren, slaan

een brug tussen wie je was en wordt. zo

draag je sporen van je eigen leven, altijd en overal

 


 

Een e.d.i.t. die sporen draagt van een druk en bewogen weekend. Met een ontroerend afscheid in een crematorium, een gezellige babyborrel bij ons thuis, maar ook met veel volk, op beide plaatsen.

Ik zag de ‘draagsporen‘ in een krantenkop n.a.v. een expo over twee historische veldslagen in het Taxandriamuseum in Turnhout. Een knappe metafoor, vind ik. Duidelijk meerlagig en ruim inzetbaar. Kunstenaar Koen Broucke verwijst ermee naar de sporen van geschiedenis op schoenen en kledij van soldaten. De kleine beschadigingen en slijtage, de herstellingen en de zweetplekken, het bloed van de verwondingen en het verhaal dat zo verteld wordt.

Je vindt ze ook op druivelaars. Daar zijn het ranken uit slapende ogen die je moet teruggesnoeien, wil je de stok ver-jongen en nieuwe vruchten laten dragen . 😉


 

 

 

26 gedachtes over “draagsporen

  1. Draagsporen … het dekt niet alleen veel ladingen het klinkt ook zoveel beter dan rimpels niet 😊 ’t Is niet alleen druk maar ook vrij emotioneel geweest. Of hoe afscheid nemen en welkom heten wel heel dicht bij elkaar liggen.

    Geliked door 1 persoon

  2. draagsporen, dankjewel om vanuit de andere kant van het land me een geweldige tip te geven, ik ga kijken naar draagsporen en neem alvast de mijne mee…
    hele mooie blog over hoe leven en dood in het leven zijn… knuffel dat kleine leven, de sporen komen vanzelf…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.