winterprik

winter prikt het licht

en spuit grijzende luchten

vol witte pluizen

~

Hij was aangekondigd, de winterprik op zondag. En as we speak, wordt de volgende al weer uitgedeeld. Met bakken valt het winterserum hier uit de lucht. Het stolt zelfs. Want de streepjessneeuw van daarnet lijkt afgekoppeld en vervangen door een straffer infuus. De vlokken worden nu zienderogen voller. En witter.

Eerste sneeuw wil nogal eens voor verrukking zorgen. In mijn lagere-school-opstellen toch. 😉 Hij infuseert niet alleen het kind in ons, maar ook de dichter-zanger en de fotograaf. En dat levert warmende woorden op en maagdelijke beelden van wondere werelden. Van eigen tuin of kerstmarkten in de buurt, van hoge bergen of het sneeuwwit op het strand.

Vallende vlokken verbinden. Ook in blogland. We delen wat we hebben en horen. Wat we vinden en zien. Wat we voelen en dromen. En soms ook vrezen. De winter sleet er in woorden en beelden voorbij. Hier en daar hou ik even halt. Op plekken waar ik ook zonder sneeuw graag vertoef. Bij Anna en Omabaard, of bij Matroos Beek en Tommy bijvoorbeeld.

Met z’n allen keken of kijken we naar de sneeuw. Op onze eigen manier en toch samen. En bovendien zonder negativiteit. Zonder agressie. Als in een vredesplan met een grote kans op slagen.

 

 

 


 

 

40 gedachtes over “winterprik

  1. Er was een tijd dat ik de sneeuw opzocht, nu hou ik er van om er door de vensters naar te kijken.

    Om van een sneeuwwandeling te genieten, moet er eerst wat meer liggen (het sneeuwt hier trouwens -nog- niet).

    Geliked door 1 persoon

      1. Zo’n mooi dik tapijt, ik schat een centimeter of zeven, hadden wij deze middag tijdens onze wandeling op de heide. Zo mooi en maagdelijk want er komt natuurlijk geen mens buiten met dit weer. Behalve wij dan. 😉

        Geliked door 1 persoon

      1. Oh ze zijn houdbaar. Goed dat ik het weet. Ik wilde al plek in de vriezer gaan maken. Ook hoge kans dat me hele vriezer door die wezens ontdooit. Het blijft wel oppassen natuurlijk.

        Geliked door 1 persoon

      1. Oh, sorry! Ik had het venster van jouw post openstaan naast dat van matroosbeek , dus heb me daarmee even van naam vergist… Maar de inhoud was wel degelijk voor jou!

        Geliked door 1 persoon

  2. binnen een jaar of 3 met de slee naar buiten, de kleinzoon zien schuiven… dat hebben wij gedaan, en een sneeuwman en vrouw gemaakt, voor het kindje hadden we geen tijd meer het was te donker…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.