en de sterre bleef weer even stille staan

Het licht dat het donker overwint. Of al wat boos of slecht is, verjaagt. Hoop die pessimisme de kop in drukt. Negativisme dat onderuit gehaald wordt. Wensen die onverwacht toch uitkomen. Midwinter- en kerstverhalen zijn van alle tijden en streken. Heldere sterren die de weg wijzen of op zoek gaan naar … en halt houden boven … ook.

Je ziet ze dagen of weken niet en dan zijn ze er plots wel. Lichten ze op tegen de donkere decemberlucht en maak je zelf deel uit van zo’n kerstverhaal. Vorig jaar bijvoorbeeld toen ik schreef over het vroege kerstgeschenk dat in de schoot van ons gezin geworpen werd: een deeltijdse, maar vaste plek voor zoon vier in de dichtsbijzijnde zorgherberg. En gisteren stond ze er weer. Onverhoopt, langverwacht en zeer wellekome. Want een heel jaar lang was er onzekerheid over het of en het hoe van het budget. De plek in de herberg was er dan wel, maar de centen om het dure gelag te betalen nog niet. Nu wel, zegt de brief die kletsnat in de houten brievenbus lag. Vanaf 1 januari 2018 krijgt zoon vier een budget om de huidige zorg verder te kunnen betalen. Hoera! Twee doorweekte bladen papier slechts, maar een verlossing van A4-formaat. 🙂 Kerst kan op dat vlak al niet meer stuk.

Ik doe nog snel een wens en stuur de ster dan jullie kant uit. Voor leuke verrassingen of wensen die uitkomen. Of gewoon een gezellig weekend!


De brief van het Vaph (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) vermeldt de grootte van het Persoonsvolgend Budget waarmee personen met een handicap voortaan zelf hun hulp kunnen regisseren en betalen.


 

 

 

50 gedachtes over “en de sterre bleef weer even stille staan

    1. Dan wens ik jullie alle succes. Wij hebben voor zoon vier nooit een prioritaire status gekregen. Het is door de goodwill van de instelling dat we die deeltijdse plaats toch hebben kunnen krijgen … Ik duim.

      Geliked door 1 persoon

      1. Goh weet je, onze overheidsinstanties … Ze doen er lang over en het is een papiermolen van jewelste maar eens een dossier in orde is dan kan het soms onverwachts snel gaan.

        Geliked door 1 persoon

      1. Vast wel. Het is niet altijd even makkelijk en waarschijnlijk ook niet het laatste gevecht dat geleverd is maar vaak red je het weer op de een of andere manier. Onze grootste zorg is dat we maar gezond mogen blijven. Bij ziekte durf ik er niet meer van uit te gaan dat we het kunnen blijven doen. Maar dat zien we dan wel weer.

        Geliked door 1 persoon

  1. Een mooi en warm kerstverhaal. Eéntje dat niet verzonnen, maar écht is en gewoon door de postbode werd gebracht. Al hield de sterre daar boven wel een oogje in het zeil.

    Geliked door 1 persoon

  2. De sterren stralen overal

    De nachthemel
    is een uitspansel
    boven heel de wereld
    Bewolking is plaatselijk
    Gordijnen kunnen
    worden weggetrokken
    opdat je toch
    een glimp kan zien
    Ga gerust
    de deuren langs
    of kom op straat
    zodat anderen
    je kijk
    op de weereld zien
    Desnoods jouw zorgen
    die zij dan
    verlichten kunnen…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.