knelpuntberoep

Vergeet

informatica of

verpleegkunde. Parapluhersteller moet

je worden. Milieuvriendelijk unicum

en monopolie gegarandeerd, beweert Thierry

Millet. Van heinde en verre zakken

exclusieve klanten af naar Parijs voor een

ambachtelijke herstelling van hun teerbeminde plu. En of

het nu regent of niet, bij het weerzien met

plu en gepeperde rekening houden ze het geëmotioneerd niet droog. 

 


 

Dankzij de BBC haalde de Parijse parapluhersteller Thierry Millet onlangs de internationale pers. Want door kostbare paraplu’s te herstellen – zo’n 9000 per jaar – wil de man met een naam die klinkt als een jas onze planeet redden. Met tangetjes en staaldraad, een macronistisch gevoel voor drama en veel liefde voor het vak, doet hij naar eigen zeggen een stevige duit in de ecologische preservatiezak. Naar schatting 500 miljoen paraplu’s belanden jaarlijks en wereldwijd ergens bij het afval. Met dat staalafval alleen al zouden 10 Eiffeltorens gebouwd kunnen worden!

Het is maar dat je het weet. 🙂

Fijne vrijdag en geniet van het droge, maar berekoude weekend.


 

foto: dreamstime.com

26 gedachtes over “knelpuntberoep

  1. Ik hou wel van een paraplu die alle winden mee kan waaien. Edoch, wat je kan krijgen is een pluutje dat bij de eerste de beste zucht de vernieling ingaat.
    Gut al die pluus met gaten van de zure regen, ik moet er nog even niet aan denken.
    Voor niets gaat de zon op, maar ik hou het graag een beetje donker en koud. Dus daarom gooi ik de plu open en ga een flink eind rond gedachtes lopen.
    Welk punt wilde ik ook alweer maken?

    Geliked door 1 persoon

  2. Toen de eerste wegwerpaansteker op het toneel verscheen, zei ik in mijn onschuld dat dat niet zou gaan werken. Wie koopt er nu zoiets, dacht ik toen. Het vervolg kennen we.
    Een kentering in van dit weggoifenomeen juich ik altijd toe.
    Net zoals jouw tekst hier trouwens.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ja 😊 paraplu’s zijn niet meer wat ze geweest zijn. Daarom hebben we jaren geleden zo’n duurder exemplaar gekocht die we altijd mee in de wagen hebben want in je handtas past dat ding niet echt maar wel milieuvriendelijker dan een gewoon exemplaar dat bij de eerste de beste wind in elkaar klapt ☂ Leuke blogpost 😊

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik las dat artikel ook en vroeg me af of je zo’n goedkoop prul van de Blokker niet ook zou kunnen (laten) herstellen – zelf of bij bijvoorbeeld een schoenmaker, kan zo iemand zich niet een beetje bijscholen 🙂 Want ik koop geen dure paraplu omdat die niet per se langer meegaan dan goedkope brol. En duurzame paraplu’s, bestaat dat eigenlijk al? Ge ziet, waar mijn hoofd soms van overloopt…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.