pet peeves*

Het is niet omdat ik hier doorgaans focus op wat in mijn ogen mooi, interessant en waardevol is, dat ik de hele tijd als een happy smiley rondloop of me niet eens stoor of erger aan mens en ding. Dat eerste is echt niet altijd het geval. En dat tweede doe ik heel zeker wel – en veel te vaak om goed te zijn ook – , maar daarom belanden die dingen nog niet op mijn blog.

Vandaag echter maak ik een uitzondering. Eén keer en daarna niet meer. 🙂

Ziehier een lijstje ergernissen groot en klein, in willekeurige volgorde.

  • verkeerslichten. Heel zeker. Als ik van a naar b moet, zoekt de gps in mijn hoofd sneller dan TomTom een route zonder lichten – als het even kan – of met zo weinig mogelijk – als het niet anders kan. (Als je je ergernissen kent, moet je ze ook niet opzoeken, hè! 😉 ) Files horen hier ook thuis. Alleen weet je van hen niet altijd precies waar ze staan …
  • de geur van alcohol. Als iemand naar alcohol ruikt, deins ik terug. Het is een geur die me misselijk en zeer ongemakkelijk tot bang maakt.
  • gespannen plastic rond publicaties of van die ‘litsen’ waarmee activity speelgoedjes aan karton vastzitten. Verpakkingen die noch met je nagels, noch met je tanden open te krijgen zijn, waardoor je toch naar de keuken moet voor een mes of een schaar.
  • mensen die liegen dat ze groen zien en die, als je hen daarmee confronteert, nog blijven volhouden dat het wel waar is of, als ze zich toch in het nauw gedreven voelen, het probleem bij jou leggen en zeggen dat jij het verkeerd begrepen hebt.
  • mensen die altijd net hebben meegemaakt wat jij ook hebt meegemaakt maar dan één of vele graden erger.
  • vuile of niet afgeruimde tafeltjes als je ergens wil gaan zitten om een terrasje te doen.
  • (zwerf)katten in de tuin, het tuinhuis of … de badkamer. Ze bezorgden me al meerdere keren bijna een hartstilstand.
  • opdringerige bellers rond etenstijd met supercadeaus of prachtaanbiedingen.
  • aardbeien kopen omdat ze er zo lekker vers uitzien en dan, éénmaal thuis, onderin verschrompelde, rotte of beschimmelde exemplaren vinden. Hetzelfde geldt voor frambozen en blauwe bessen. Grrr!
  • stoere mannenpraat en vrouwen die honderd keer “ik heb zoiets van …” zeggen, tenzij het uit ironie of zelfrelativering is.  😉
  • gemaakte afspraken die niet worden nagekomen of telkens weer veranderen. Ik wen er maar niet aan.
  • de buurvrouw die elk gesprek begint en laat eindigen bij haar hond. Ook dat went na 30 jaar niet!
  • verkoopsters die al bij je staan vooraleer je hebt kunnen rondkijken.
  • Thuis op tv en dan, van waar je zit, horen hoe slecht daar geacteerd wordt, om van de onwaarschijnlijke plotwendingen nog maar te zwijgen. (Ik ben dus GEEN FAN, maar anderen in dit huis wel. Van bij het begin**.)

En zo eindigt dit lijstje ‘pet peeves‘ toch weer op een positieve noot. 🙂 Als in …

Liefde is … he(m/n) zijn/hun dagelijks Thuis-moment gunnen.


*Ik vind het Engelse ‘pet peeves’ veel minder ergerlijk klinken dan het Nederlandse ‘ergernissen’. 😉

**Voor de buitenlandse vrienden: de soap Thuis zit sinds 1995 op de Vlaamse buis. 🙂


Afbeelding:

http://www.womenworking.com/5-pet-peeves-turn-women-off-anything-else/


P.S. Ik heb een aantal reacties en commentaren verwijderd omdat ze geliket werden door onbekende en ongewenste personen. Tegelijk heb ik een aantal instellingen bijgewerkt, waardoor het moeilijker wordt om hier te reageren.

24 gedachtes over “pet peeves*

  1. Sommige ergernissen deel ik niet, maar dat van die verkoopsters … Ik vlucht dan meteen de winkel uit. Tenzij het iets in de trant van “als je hulp wil, dan laat je het maar weten” is, dat doen ze bij Torfs meestal en dat vind ik wel prettig, maar dan laten ze je ook met rust als je geen hulp vraagt en als je dat wel doet, dan halen ze desnoods heel hun magazijn leeg op zoek naar een passende schoen voor dat kieskeurige kindje met de lastige voeten.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het zijn veel van die dingen op je lijstje die mijn lippen laten lachen, in de loop der jaren werd ik milder, vooral voor mezelf en voor de ander was ik het al. ( ik heb het met vliegtuigen en auto’s en stinkbrommers )

    Geliked door 1 persoon

  3. ja die Pet pevees! ik heb een hele tijd moeten denken, wat bedoeld ze toch met dat woord! hahaha
    kei goe, beter als de gps, je bent alvast erg welkom hier! wij hebben hier zelfs een rotonde met 2 lichten op! ja ja in Geel…
    om kleurenblind van te worden!
    oei ik ga starten met de Pet pevees, ik stop dan nu maar…

    Geliked door 1 persoon

  4. Die vrouw met die hond : D ! Maar de spannende verpakkingen, daar kan ik me iets bij voorstellen – bijv. ook de eerste van 6 petflessen Spa bruis uit de verpakking halen :).

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik herken hierin ook heel veel zaken, waar ik mij aan erger. Zeker aan de alom aanwezige plastic verpakkingen die je dan op de koop toe maar met veel moeite open krijgt. En zwijg me van die mensen die alles al in véél hogere mate hebben meegemaakt. Dan heb ik zoiets van… tja… 😉

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.