het beloofde land

gekooid

en betralied

alsof vluchten op

zich niet erg genoeg

is

Het ging door merg en been gisteren. Het huilen en het horen huilen. De beelden van een kooi. En kinderen daarbinnen. Als kleine welpjes achter slot en grendel. Zonder ouders die voor hen kunnen vechten.

The Land of the Free … !?


 

 

33 gedachtes over “het beloofde land

  1. Ik weet dat de geluidsfragmenten er zijn, maar ik heb ze bewust genegeerd. Mijn maag keerde zo al de hele dag.
    En dat het alleen daar was… dichtbij huis is het op dat vlak amper beter.

    Geliked door 1 persoon

  2. De geluidsfragmenten heb ik ook bewust genegeerd. Bij het lezen alleen al liep mijn geest tegen een blinde muur en is verdwaasd achter gebleven.

    Zegden ze ooit niet: “Nooit meer”?

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik kon er ook niet tegen. En het maakt me zo woedend. Het is te erg… en dat anno 2018. Daar is een zichzelf verrijkend man aan de macht die de Westerse beschaving, het milieu, de normen en de waarden, én de menselijkheid in het algemeen, heel snel om zeep aan het helpen is.
    Bezorgde groet vol compassie met de arme kindertjes.

    Geliked door 1 persoon

  4. onze zoon stond gisteren voor de tv en keek, ik stond nog op te ruimen, en hij riep MAMA dat mag niet! MAMA dat mag niet!
    heel erg aangrijpend.
    ik ga helaas vandaag de tv niet aanzetten, het is onbegrijpbaar…

    Geliked door 1 persoon

  5. “Vertel me het einde” van Valeria Luiselli is een dun boek/essay over hoe er in de USA omgegaan wordt met niet begeleide minderjarigen (momenteel een sprinter in de hoofdbib van Gent en zo bij mij beland). Het gaat over de periode voor het scheiden van gezinnen en zelfs dat is al erg schrijnend. Want ze doen nu alsof de horror pas begint voorbij de grens, wat zelden het geval is. Het ging al niet goed en dan nog gaat het van kwaad naar erger…

    Ik vind het pijnlijk/angstaanjagend dat ook in onze media de term vluchteling bijna niet meer gehanteerd wordt. Illegale immigrant is een term die in zo veel gevallen de lading niet dekt 😦

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.