weerpraatje

zo beschouwd is de

lucht één groot strooivat

~

mistkorrels

over het

vergrijsde winterland

~

dwingen

elk uitzicht

de mist

in


Ik weet niet hoe het bij jullie de voorbije weken zat, maar hier overheerste het grijs. Vanuit de eethoek (foto bovenaan) veranderde ons uitzicht nauwelijks.

De zon deed één schuchtere poging om door de kleurloosheid heen te breken (foto links) en de vers aangeplante vredesboom aan het inclusiepad op het plateau van Duisburg (foto rechts) stond er de hele kerstvakantie lang mist-roostig bij. 😉

En terwijl velen op deze Verloren Maandag verder snakken naar licht en lengte van dagen, doemt nu ook het spook van de polaire vortex weer op. Dat zou ons vanaf midden januari wel eens onder zwaar winterweer kunnen bedelven … .

Ideaal om weer aan het bloggen te slaan!

21 gedachtes over “weerpraatje

  1. Ook hier overheerst het grijs, maar liever dat dan de storm die ons staat te wachten… Men spreekt van rukwinden tot 100 km per uur. Daar hou ik niet van, zeker niet ’s nachts.
    Het kan nog alle kanten op deze maanden. Zacht, grijs, storm, sneeuw, mist…

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi gedichtje! Ik zou om de kont eens tegen de krib te gooien kunnen schrijven dat hier de zon uitbundig schijnt en de lelietjes van dalen welig tieren, alsmede duizenden zangvogels. Maar nee. De straten glimmen, niet eens van de regen maar van… ja van wat eigenlijk. Klamme grijsheid, een dweil over de stad.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.