wroeten op iets kleins

Zo’n dag is vandaag: het jonge jaar viert een extraatje, het Vlaamse koersseizoen wordt op gang geschoten, de volgende verfklus is achter de rug, ons huis is weer wat ontspuld, 2/3de van de stormschade is hersteld, ons prinsesje wordt 2/3de jaar en toch … Ondanks al dat moois ben ik een beetje triest.

Want Deprez en Claeys stoppen ermee. Wouter en Guinevere. Guinevere en Wouter. Iets meer dan drie jaar hoorden ze samen en om beurten bij onze krant. Nu zetten ze een punt achter de uitroeptekens die ze in de marge van het nieuws plaatsten. Zetten ze een punt achter de leuke, verrassende en soms ontroerende komma’s die hun stukjes waren. Voortaan geen cursiefjes/columns meer van Vlaanderens liefste woosies*. Ze hangen pen en pudeur aan de haakjes van hun vraagtekens.

Ik zal het missen, dat klein en zacht gewroet. En de groot(s)heid die daaronder vaak schuil ging. Het was steevast het eerste stukje ochtendkrant dat ik bij een slokje koffie tot me nam. Een straaltje licht, een zuchtje lucht tussen alle zwaarte. Ik zal het missen. Die zin-volle nutteloosheid. Ik zal ze missen. De bochten in hun denken. Het zingen van hun ziel. Hun woelen in onze taal.

Vandaag is het genoeg geweest, vinden ze. Ze willen bewegen. Groeien. Verder vloeien. Hij naar het langere werk, zij naar het andere … . Ik ben dus een beetje triest, maar ook tevreden omdat ze toch even bleven. 🙂

Panta rhei.


Woosies* : zwakkelingen, nuttelozen, irrelevanten, …

De foto is genomen aan de oude molen in ons dorp.

17 gedachtes over “wroeten op iets kleins

  1. Ik las het ook en vind het echt jammer. De dood-gewone dingen, zo mooi verwoord, met soms onverwacht einde. Herkenbare stukjes levenswijsheid of -ervaring.
    Soms grappig, soms vertederend, soms relativerend, soms doordenkers.
    Ze hadden elk hun eigen stijl, ik apprecieerde ze allebei heel hard.
    Maar bewegingen is blijkbaar nodig. Jammer voor ons, de lezers.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.