er straalt meer dan het weer

halfweegs in een nacht

vol sterren, zag een kleiner

prinsje het daglicht

Het is 11 november en de zon straalt tussen de ochtendbomen door. Ik besluit te voet naar post en dorp te stappen. Het pad naast de beek ligt te glibberen onder een dek van gevallen bladeren. Hoog boven me uit hoor ik late vogels twitteren. In het beekje zwemt een zeldzaam eendenkoppel. Het pad is smal en ik hou rechts, tot ik vanuit de verte twee joggende dames hoor naderen. Ze zijn nadrukkelijk aanwezig in de stilte van het bosje. Omdat ze geen aanstalten maken om te wijken, stap ik het gras links van het wegje op. Even later hijgen ze rakelings langs en ik kan nog net wegduiken in het mondmasker onder mijn kin. Ik heb zin om hen na te roepen dat corona ook hier circuleert maar doe het niet.

Niet veel later belt zoon één met de kleine prins aan zijn zij. Die wil naar oma en opa toe. De geboorte van zijn broertje enkele dagen geleden heeft zijn wereldje opgerakeld en geschud. Hij is een trotse en lieve grote broer maar heeft duidelijk nood aan wat extra oog en oor voor zichzelf. Zelf haal ik opgelucht adem. De bevalling is vlot verlopen en schone dochter één en het kleinste prinsje stellen het prima. Ons gezin is weer wat uitgedijd en telt nu 10 ‘groten’ en 3 kleintjes. 🙂

Ondertussen suddert het gewone leven in coronatijd verder en is realisme over Sinterklaas en andere feest- en verjaardagen diep doorgesijpeld. Twee keer al stelden we plannen rond de 60ste verjaardag van de echtgenoot uit en het zoeken naar alternatieven binnen de huidige maatregelen wordt almaar moeilijker. Niemand die weet waar de queeste strandt …

Vandaag schijnt gelukkig de zon en de buitenlucht voelt zacht als verse babyhuid.

55 gedachtes over “er straalt meer dan het weer

 1. Proficiat met het kleinste prinsje en met het groter wordende gezin.

  Jammer genoeg lenen deze maanden zich niet tot klazen en kersten en verjaardagen. Wens de jarige maar het allerbeste wat mogelijk is in deze tijd.

  En neen, we doen het niet. We roepen ze niet na, geven geen opmerkingen, ook niet als je het natte gras in moet omdat zij verkiezen met vier naast elka, ar te lopen op de kasseien. Het sop is de kool niet waard en het enige wat je kan krijgen is een sneer terug en een verpietering van de gouden rand rond je dag.

  Hou je goed Anna. Het komt wel eens goed … ooit eens een keer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk nieuws in deze bevreemdende dagen. Je foto’s tonen de pracht van de herfst, die ondanks alles, gelukkig hardnekkig stand houdt.
  Proficiat aan de trotse oma (en opa) van de twee prinsjes en de prinses.
  Geniet van de onbezorgdheid van grote broer en hopelijk kan je snel het kleine babybroertje in je armen nemen.
  Stralende haiku.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtig nieuws en wat heb je dat weer mooi weten te brengen. Van harte gefeliciteerd met jullie kleinzoon. Ik hoop oprecht dat de dalende trend in de besmettingen zich snel doorzet zodat jullie hem binnen afzienbare tijd kunnen omhelzen. Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Proficiat met de aanwinst van de baby! Een uitbreiding van jullie hechte kern.
  Een heel rare tijd waarin we ons niet echt thuis voelen en uit onze comfort zone getrokken worden en moeten op zoek gaan naar alternatieven die er niet zoveel zijn momenteel…
  StaySafe!

  Geliked door 1 persoon

 5. Van harte proficiat met de geboorte van het kleine prinsje! In deze nogal rare tijden is dit toch een feestelijke gebeurtenis, voorlopig dan zonder feest. Uitstel is geen afstel, ook niet voor de 60-jarige. Met een beetje vaccin-geluk kunnen we ergens in 2021 al die uitgestelde feesten, feesten!

  Geliked door 1 persoon

 6. Van harte gefeliciteerd met dit nieuwste wondertje in de familie Anna – want dat blijft het, een nieuw mensje met alles erop en eraan ♥️ En wat heb je ook dat andere novemberlicht mooi beschreven en in beeld gebracht. Puur goud!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.