In deze tussentijd …

* vliegen de dagen voorbij als de reiger over onze tuin. Klapwiekend. Het ging van winter naar lente over eventjes zomer en weer terug. Net als je denkt dat de lente zich genesteld heeft, is het terug naar af en zijn we bij Four seasons in One Day. Het weer op een rollercoaster. En toch is elke dag zo’n beetje hetzelfde. Is elke dag, in de ogen van velen, een saaidag. Een roerloze dag zonder wind. Persoonlijk vind ik dat niet erg. Herhaling biedt rust. Voorspelbaarheid even goed. En ook op saaidagen kan het rimpelen en waaien.

* ging ik, of met de echtgenoot, of met mezelf, op stap door holle en andere wegen. Ook nieuwe, nooitgebaande. Waar ik soms geen kat tegenkwam. Helemaal alleen onder de zon, zo leek het, met enkel een brommende hommel, verre vogelgeluiden en helemaal aan het eind, een grazend paard.

* groeien de kleinkindjes als spruitjes-kool. 🙂 Het kleinste prinsje, vier maanden ondertussen, lacht zijn bolle wangen bloot. Het prinsesje, wat ziekjes de voorbije weken, bootst dierengeluiden na en leert ook woordjes bij. De kleine prins praat nog altijd honderduit en is een echte kleuter geworden. De voorbije maanden zagen we hen enkele keren apart, maar straks, nu we buiten weer met meer dan vier ‘groten’ kunnen afspreken, komt daar gelukkig verandering in.

* kreeg zoon vier, samen met alle volwassen bewoners en personeel van de zorginstelling, zijn eerste vaccin. Op advies van de medische dienst daar gaven we preventief en tot 24 uur na de inenting Dafalgan en dat leek te helpen want we merkten geen enkele bijwerking. Nu is het uitkijken naar de tweede inenting.

* staan bloggen en blogs lezen – sorry, collega’s – op een bedroevend laag pitje. Een combinatie van geen zin en andere prioriteiten, voornamelijk ‘gezondheid’. Daar hoorde ook een heus coachingtraject bij en na afloop ervan een volgehouden inspanning om zo gezond mogelijk te blijven eten. De bloedresultaten van vorige week waren al een stuk beter. Het getal op de weegschaal slinkt week na week. Kookboeken worden doorbladerd, menu’s worden samengesteld, neergeschreven en weer omgeslagen. Boodschappen doen en koken vullen vakken vol tijd. Maar het verbaast hoe snel je went aan nieuwe smaken en gewoontes. Mijn zin in zoet smolt als sneeuw voor de zon en ook het vele water drinken is niet langer een opgave. Het doorslikken van pillen blijft dat wel.

* razen mens en machine door de tuinen van de buren. Er wordt gebouwd en geïnvesteerd dat het een lieve lust is. Rechts een natuurlijke zwemvijver en bestrating, links een betonnen zwembad en opnieuw rechts een nieuwe veranda. Niet alle sectoren lijden onder corona.

* tekende de echtgenoot een plan van aanpak voor onze nog onafgewerkte wasruimte. In één van de woonboekjes vond ik een sfeerfoto naar mijn hart. Met leemkleurige, linnen gordijntjes, een oude houten gruttersbak, een witte gootsteen met witte Marokkaanse zeliges erboven en muren in een bijpassende, natuurlijke kleur. Een rustige basis voor een eventueel latere kleurinjectie.

*haal ik mijn bloemenhart op. Een laag boeket van Bloomon staat bont en fleurig mooi te wezen op het aanrecht. Buiten bloeien de krokusjes in wit, geel, paars en lila en ook de mini-narcissen, die jaar na jaar van binnen naar buiten verhuisden, wiegen trosgewijs in de wind. Ik plantte wortelstokken met dahlia’s en bracht wat meer kleur in de bloembakken voor de ramen. Voor mijn vrijwilligerswerk kreeg ik bovendien bloemenkaartjes om te planten.

* las ik toch nog een boek of twee. De laatst uitgegeven Lucinda Riley (de titel ontsnapt me al maar het is geen boek uit de reeks van De Zeven Zussen) en Dear Emmie Blue, een Assepoesverhaal met niet veel om het lijf, maar met verfrissende dialogen en een heel erg gegunde happy end.

* schoof het gouden uur dag na dag verder avondwaarts. Soms schenen avondstralen tot binnen op de teakhouten kast om dan weer te verdwijnen in de nacht. Tot …

a new dawn

a new day

a new life

and …

blossom on a tree

30 gedachtes over “In deze tussentijd …

  1. Je woorden, zinnen, foto’s stralen pure gezelligheid, in combinatie met actieve rust uit.
    “Mijn zin in zoet smolt als sneeuw voor de zon ” Lukt dit echt na enige tijd? Hier blijft suiker een verslaving 😦

    Geliked door 1 persoon

    1. Echt. Ik had het nooit gedacht. Ben nu iets meer dan twee maanden zoveel mogelijk suiker aan het bannen en het lukt! Misschien twee keer een ‘goestingske’ gehad, maar niet aan toegegeven. 🙂

      Geliked door 2 people

  2. Wat een fijn blog Anna! Er straalt een zekere rust van af, dat je rustig, vastbesloten weet wat je doet, en dat het je ook GOED doet. Fijn dat het nieuwe eten bevalt, en wat goed van je dat je suiker (zo veel mogelijk) bant! Het is verslavend gif… houd vol dus. En wat een sfeervolle foto’s – ze maken de sfeer van je schrijven helemaal af. Fijn weer even wat van je te lezen!

    Geliked door 1 persoon

  3. Jijzelf en gezondheid zijn belangrijk. Normaal dan dat je prioriteiten niet ons lezen en jouw schrijven zijn.
    Die wasruimte wordt – jullie smaak, de echtgenoot zijn kunde kennend – een pareltje. Foto achteraf is toegestaan 🙂
    En haal ik toch wel net een schaal koekjes uit de oven zeker…

    Geliked door 1 persoon

  4. Gelukkig, niets moet. En ook binnen de beperkingen die corona met zich meebrengt, mogen we toch ook nog wel het nodige. Het is alleen wat schuiven en aanpassen. Hier laat je wat drukte, daar vind je wat rust. Volgens mij rollen jullie zo ook best lekker door deze donkere tijd heen. En gelukkig gloort er met voorjaar, zomer en vaccinaties licht aan de einder.

    Geliked door 1 persoon

  5. Blij iets van je te horen, dat in alle geval!
    Het had mijn blog kunnen zijn, op vele punten… ik heb even in stilte genoten!
    Op mooie dagen A! 💙

    Geliked door 1 persoon

  6. Ja die zevende zus, ik wacht met smart, hahaha 29 april staat er hier voor dat die uitkomt. Ben nu van haar in De nachtroos bezig, maar dat is niet haar laatste boek. Inmiddels ook De Kaasfabriek gelezen van Simone van der Vlugt, welke over de Eerste WW gaat en van Amsterdam naar België vooral… ik heb weer wat geleerd van die geschiedenis.

    X

    Geliked door 1 persoon

  7. Fijn om te lezen, zeker ook dat de zoon gevaccineerd is. Ook hier enorme achterstand met lezen en schrijven, en toevallig ook een coachingtraject qua voeding en rookstop. Hier is lactose verleden tijd, dat doet ook heel wat aan m’n darmen blijkbaar. Koolhydraten gehalveerd en massa’s supplementen enz. ’t Zal wel helpen, mijn papierke van het labo was ook (bijna) om in te kaderen zei ze 🙂

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.