twee-in-één

zonsopgang in Zuid-Dijleland

herfstkleuren

“een streep ochtendzon

en water dat bomen kleurt

herfst kan ook mooi zijn”

Het was hier uitgerekend vandaag een hele maand stil, merk ik. Om 101 redenen. Of uitvluchten, zo je wil. Het is weer die tijd van het jaar.

Maar in de luwte van de herfst is het ook fijn terugbladeren. Naar de verjaardag van zoon vier bijvoorbeeld. Die we voor het eerst in twee jaar nog eens met het hele gezin konden vieren. Naar sfeervolle huwelijksfoto’s. Naar het allereerste grootouderfeest. Een gesmaakt optreden te midden van Kempische gemoedelijkheid. Naar mijlpalen, een nieuw kot, een semester in Groningen, een vers en overvuld academiejaar. Naar nieuwe uitdagingen en exotische toekomstplannen. (Onze kroost kan er wat van!)

Ondertussen hollen de dagen richting Kerst en Nieuw en heb ik het gevoel in een soort van jaarlijks terugkerend vacuüm te zitten. Vind ik vaak de tijd/zin niet om te doen wat ik wil doen. Blijven boeken on(uit)gelezen. Schieten wandelen, schilderen of fotograferen er te vaak bij in. Komt de ochtend te vroeg en is de nacht te kort. Ik wijt het aan de herfst en wacht op winter. Dan schuift de lente zo weer dichterbij.


De foto’s leunen aan bij Satur9’s 30 Week Photo Challenge rond kleuren en zonsop/ondergang.

24 gedachtes over “twee-in-één

  1. De tijd gaat inderdaad razendsnel en ons drukke leven doet ons vaak snakken naar een adempauze. Ach, er komen vast wel terug momenten dat er meer rust zal heersen. Geniet nu maar vooral van alle leuke dingen die er in de drukke agenda voor komen.

    Geliked door 1 persoon

  2. En of de herfst mooi kan zijn!
    Dat bewijzen je foto’s én je geschreven woorden.

    Tijd maken voor de dingen die je graag wil doen is eigenlijk een noodzaak. Even de najaarsvermoeidheid uit de weg ruimen en genieten van al het mooie dat zich, elke dag opnieuw, aanbiedt.

    Want tempus fugit!

    Geliked door 1 persoon

    1. Terug naar af, vrees ik. De 60 voorbij ondertussen en de mantelzorg voor zoon vier valt me elke dag zwaarder en zwaarder. We staan op de wachtlijst voor meer budget maar die schuift tergend traag op.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.