Soms vraag ik me af …

wie er achter de naakte statistieken zit die WordPress.com zo netjes voor ons bijhoudt? Wie is die geheimzinnige lezer in Rusland, de VS, Japan, India of Australië? Waarom zou hij of zij mijn blog willen lezen? Is het toeval of niet? Heeft hij of zij ook kinderen misschien of is een zoektocht naar informatie en een persoonlijk verhaal over burn-out omgeleid naar deze blog? Hoe zien de lezers die ik niet ken eruit? Hoe wonen ze?

Soms, als WordPress weer eens enthousiast meldt dat de blogstatistieken door het plafond gaan, flitsen die vragen als pijlen door mijn hoofd. En dan vraag ik me stiekem ook af wat die lezers er eigenlijk van vinden. Het fijne gevoel te weten dat je gelezen wordt, is een mooi randverschijnsel van mijn eerste opzet: schrijven over wat me bezighoudt, omdat ik merk dat het helpt, omdat ik nu de tijd heb.

Wonderbaar, hoe dit medium linkt en verbindt. Hoe wereldwijd, vanuit een mooi Vlaams dorp, onbedoeld draden worden gesponnen tot een minuscuul webje. A WWW. Alsof je briefjes in een fles stopt en die dan in zee gooit. En de zee die fles aan de andere kant van de wereld weer uitstrooit. Om daar gelezen te worden door een wildvreemde. Wonderbaar.

3 gedachtes over “Soms vraag ik me af …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.