“wees elke dag een aardbei: …”

Ik heb niet zoveel vrienden op Facebook. Enkele tientallen en daar ben ik heel tevreden mee. Goede vriendinnen, wat neven en nichtjes, een handvol bloggers en een stuk of drie bedrijfjes. Op Facebook ben ik vooral lurker. Ik gooi er zelf dus niet zoveel op. Omdat ik niet de behoefte heb om elke uitstap, nieuwe bril of rapport van de kinderen langs die weg te delen. Ik like wel dingen en af en toe deel ik wat ik de moeite waard vind.

Sinds mijn burn-out ben ik ook vriend van Libelle. Want in de periode waarin ik opnieuw begon te lezen, was dat zowat het enige wat ik aankon. En soms zitten er op de facebookpagina leuke tips en ideetjes tussen. Of spreuken. Zoals vandaag …

“wees elke dag een aardbei: zoet vanbinnen en met een kroontje op”

Toen ik de spreuk op mijn smartphoneschermpje zag verschijnen, dacht ik “dat is een leuke”. Maar on second thought, trok mijn voorhoofd in een diepe frons. Want ik snap het niet echt, vrees ik. Men gaat er blijkbaar van uit dat alle aardbeien vanbinnen zoet zijn. Ik zeg jullie: dat klopt niet. Ik heb de voorbije weken bijna dagelijks aardbeien gegeten en daar zaten nogal wat zure of op zijn zachtst gezegd onzoete exemplaren tussen. Vooral die uit eigen tuin. De rode waren suikergewijs nauwelijks te eten. Nee, de zoetste aardbeien zijn de gekochte en dan vooral die die onder het kroontje een beetje bol staan. Niet de platte. Die zijn zuurder.

En dan is er het kroontje. Stel dat ik elke dag een ‘zoete’ aardbei zou zijn – wat een gedachte ! wat een gezicht! – en een kroontje ophad, wat is dat dan? Dat ik me elke dag jarig moet voelen? Ik voel vanbinnen geen enkel verschil tussen een verjaardag en andere dagen. Dat ik elke dag in het middelpunt van de belangstelling moet staan? Nee, dank je. Me een royal moet voelen? Prinses of koningin? Ben ik helemaal niet. Ik heb dus ook geen flauw idee hoe dat zo voelt. Of me gewoon de koning(in) te rijk moet voelen in dit leven? Dat zou kunnen. Maar jezelf zo’n imaginair kroontje opzetten, ruikt me te veel naar zelfverheerlijking of megalomanie.

Dus nee, ik geraak er niet uit. Ik weet niet wat ik met die goedbedoelde spreuk, met die existentiële raad aan moet. Ik geef ‘m gewoon even door. Misschien kunnen jullie er wel wat mee …

Zomer is silly season.

foto : http://www.toetjesentaarten.nl

17 gedachtes over ““wees elke dag een aardbei: …”

 1. Ik vind het ook maar een rare spreuk :-/
  Nog niet veel zoete aardbeien gegeten dit jaar. Trouwens ‘zoet zijn’.. het voelt voor mij een beetje ongemakkelijk aan.
  En een kroontje. Ze bedoelen vast, dat je je een prinses moet voelen. Maar dat kan toch echt niet elke dag. Ik zelfs nog niet één dag 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Misschien hebben ze die spreuk gekozen omdat de alternatieven nog erger waren.

  “Wees elke dag een kers: zoet vanbuiten maar keihard vanbinnen”

  “Wees elke dag een overrijpe banaan: zwart vanbuiten, maar toch nog lekker op de boterham.”

  “Wees elke dag een citroen: zuur en klaar om uitgeperst te worden.”

  En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Geliked door 6 people

  1. Ik zie het wel voor me.. wandelende aardbeien op straat 😂😂 kroontjes op. 😂😂 van dat beeld wordt ik wel vrolijk. Misschien is dat de gedachte erachter. . Dat je sommige dagen met een knipoog moet leven 😊😊

   Geliked door 2 people

 3. Je bent duidelijk ook een denker, die stilstaat bij zelfs zoiets als een quote over een aardbei. Ik zou ze elke dag kunnen eten, aardbeien (met periodes gebeurt dat ook letterlijk wel zo). Doet er mij nu aan denken dat ik er wil bijhalen. De spreuk snap ik ook niet helemaal vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.