1 ~ bijgeloof

ze stopten hun hele hebben en houden

in een zwarte deux chevaux

en reden naar het zuiden

onderweg kregen ze pech

mariage en panne

~

“ik had je nog gezegd geen zwarte eend te nemen” zei zij

“het ligt niet aan de geit” zei hij

~

zelfs en France vind je geen postkaart

van een zwarte 2CV

 

Dat was ‘m dan. De eerste van mijn restfoto’s mét verzinsel. Toen ik de foto achteraf eens grondig bekeek, merkte ik dat er geen zwarte 2CV tussen zat. Dat werd de insteek voor het stukje.

P.S. In België gebruikt men ‘geit’, in Nederland ‘eend’.

Voortaan laat ik hier op vrijdag telkens een andere foto los.

9 gedachtes over “1 ~ bijgeloof

  1. Ik begon ook met een geit. Ik fietste tot mijn achttiende naar school (tien kilometer en tien terug). Al mijn vrienden kwamen al twee jaar lang op de brommer. Ik was de enige fietser. Een paar weken na mijn achttiende verjaardag kwam ik naar school met mijn eigen blauwe geit. Spaarcentjes. Ik was de eerste met een auto. Lieve de geit / eend of twee paarden …

    Geliked door 1 persoon

  2. Mijn buurjongen (meer dan tien jaar ouder dan ik) kocht zich vroeger een splinternieuwe geit. Zo een bordeaux met zwart. Ik vond die zo super mooi en moet dat als kleine uk niet verborgen hebben want ik mocht prompt een tourtje doen met hem. Hij zal het waarschijnlijk al lang niet meer weten, maar ik ben dat nooit vergeten. (waarschijnlijk omdat mijn zomerse billen zo aan het skai interieur bleven plakken ook)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.