40 ~ warmere kleuren

Op weg naar het kippenhok slaat de kou tegen mijn onderbenen. Ijsdamp die opstijgt uit het gras. Een zwarte kraai zit, zoals elke ochtend, op de draad om de kippenren. Te wachten. Hij kijkt rond en doet alsof zijn neus bloedt, maar ik weet dat hij naar het eten duikt van zodra ik mijn rug gedraaid heb en weer naar het huis toe loop. Op de donkere taxushaag ligt een flinterdun wit laagje. Zo koud was het weer vannacht. Ik scan de groene buxus op de buxusmot maar zie voorlopig niets. Morgen wordt er ingegrepen. Het zou zonde zijn dat het werk van jaren sparen en vorm-snoeien op enkele dagen tijd wordt kaal gevreten. Op het terras ligt de zoveelste verse vogelspetterpoep. Ik kijk boos naar de kraai die met pasta in zijn bek overvliegt en achter de hoogste nok van het dak verdwijnt.

Morgen is zoon één jarig. Dat betekent dat april op zijn laatste benen loopt en nog moet je laarzen en een sjaal aan. Ik vind er niks aan zo. Het duurt te lang voor mijn blote benen. En dus warm ik me aan de pellethaard, aan geurig-hete koffie met melk en restfoto’s van onze vorige zomervakantie in het Zuiden.

Foto’s vol Provençaalse geuren en kleuren. Lavendelblauw en oranje. Zonnig zoet. Hartelijk hartig.

Bon vendredi!

 

 

foto’s genomen in Saint-Didier en in Taulignan

22 gedachtes over “40 ~ warmere kleuren

  1. Bedankt voor de ‘bon vendredi’, hier alvast geslaagd, met warme lange broek 🙂

    Ook mijn zoon 2 is morgen jarig. (blogje staat al klaar:), vooral verre herinneringen worden opgehaald)

    Een feestelijke zaterdag voor jullie!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.