een ochtend in juni

on

7:56

Ik klap mijn laptop open naar de nieuwe dag. Het lijkt alsof ik er al een ochtend heb opzitten. Als de echtgenoot een ochtendspitstrein moet halen, is de wekker meedogenloos vroeg. Mijn ogen gaan nauwelijks open van de prut. Het gevolg van een lichte allergie-aanval gisterenavond. Een kattenwasje en wat kalmerende oogdruppels later sta ik in de keuken.

Ik schuif de gordijnen open, zet koffie en dek de tafel. Tegenwoordig moet ik maar één lunchpakket meer klaarmaken en dus kan een slaatje gezond er best wel bij. Ik haal de krant uit de bus en blader die snel even door. Als ik mijn smartphone aanzet, begint die te pingen met berichten allerlei. Ik lees een reactie van Tommy op mijn blogpost van eergisteren en klik op de link die hij toevoegde. Ik word meegezogen naar een voorzomerse valavond aan de rand van de vijver in de ouderlijke tuin. Naar een mooie ontmoeting tussen de schrijver en het kind in hem. Ik moet even denken aan de Kleine Prins. Knap en beeldrijk beschreven. Ik geniet van het mijmerend en vloeiend proza en nip van de gedachten.

De echtgenoot en ik ontbijten samen en nemen afscheid tot straks. Ik laat de kippen buiten, strooi vers voer in hun bak en doe een rondje rozen ruiken. Onze rozen zijn niet alleen een lust voor het oog, ze geuren ook heerlijk. Hun namen zijn van pure Franse poëzie. Fantin Latour, Félicité Parmentier, Madame Pierre Oger, Souvenir de la Malmaison, Zéphérine Drouhin, Marie Pavié, Bouquet parfait, … Ik neem snel nog wat tuinfoto’s en ga dan de fiets op. Hardnekkige spier- en gewrichtspijn aan mijn rechterheup hebben me weer meer dan een week aan de kant gehouden. Maar gisteren ging het plots beter en dan wil ik weer dingen doen. Wandelen of fietsen, het terras een bad geven, enkele vloeren soppen en boodschappen doen. Misschien koop ik nog wat lavendel voor het perk vooraan, waar de hortensia’s die we vorig jaar pas plantten, rijp lijken voor de schroothoop.

Ik fiets langs het pad bij de beek om ons favoriete brood. Vita+ Volkoren. (Niet dat het veel helpt, maar het is de gedachte die telt, zegt men. 😉 ) Mijn bril slaat aan en mijn zicht wordt wazig, maar ik heb gelukkig geen tegenliggers. Een schoolkind op de fiets stuift me voorbij en roept vriendelijk een goede morgen. Even verder wacht een man met een leiband. Hij lacht een goede dag. Ik hoor zijn hond dollen in het water van de beek. Vandaar de glimlach natuurlijk. Tussen de bomen is het fris, maar verderop schijnt de zon. Op het pad ligt een tapijt van witwollige pluizen. De voorbije dagen vlogen en landden ze zowat overal. Ook in huis.

Als ik bijna thuis ben, verspert een troep eenden het pad. Iemand heeft er weer een berg broodafval uitgestrooid en daar zwermen ze als bijen omheen. Ik toeter en bel. Slechts enkele dieren waggelen opzij en ik moet noodgedwongen met mijn wankel evenwicht tussen hen door laveren. Het lukt maar net.

8:24

Ziezo. Mijn logje voor vandaag is klaar. Ik begin aan de rest van de ochtend. En aan het langste stuk van deze donderdag die, ondanks zijn naam, zonnig en warm belooft te worden.

Fijne dag nog! 🙂

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ms schreef:

  Ik had ooit klimrozen, die roken ook geweldig, maar ik heb nooit hun naam geweten (als ze er al een hadden), maar je kan echt wel een gelukkig gevoel krijgen van de geur van rozen.

  En weeral eenden op je pad. Tsss …

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Hier zitten meer eenden dan vliegen of muggen.

   Like

 2. janien schreef:

  Good Morning Sunshine! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Happy Day. 😎

   Like

 3. Edward McDunn schreef:

  Prachtige rozen Anna, gelukkig dat het nu weer iets beter met je gaat. Ik wens je een fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Voor jou hetzelfde. 😊

   Like

 4. Eilish schreef:

  Ik las de link die je hier vermeldde. Wat kan die man mooi schrijven! Zelfde kaliber van jou 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Eilish schreef:

   En die kalmerende oogdruppels, kan je me daar wat meer over vertellen?

   Geliked door 1 persoon

   1. annaberg schreef:

    Voor lichte irritatie is Hyabak bij mij voldoende. En anders Indocollyre. Allebei van bij de apotheek.

    Like

  2. annaberg schreef:

   Een hele mooie blog heeft hij. Dankjewel voor het compliment. ☺

   Like

 5. perdebytjie schreef:

  Is dit jou mooi tuin, Anna?
  Ek het nou so lekker gelees en is meegevoer deur die gewone dinge wat die lewe aangenaam maak. Baie dankie hiervoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Hallo Dina. Ja, de foto’s zijn in onze tuin genomen. Met alle rozen open is hij nu op zijn mooist.

   Geliked door 1 persoon

   1. perdebytjie schreef:

    Dis voorwaar pragtig!

    Geliked door 1 persoon

   2. annaberg schreef:

    Dankjewel.

    Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. Brubeck schreef:

  Wat een mooi logje om mee thuis te komen. 😘
  En die hortensias; komt goed, maar mss pas volgend jaar weer bloem (omwille van de late vorst dit jaar).
  Fijn om jouw mooie blog weer te lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Welkom thuis. Ik hoop dat jullie een fijne reis hebben gehad en kijk er al naar uit erover te lezen. 😎

   Geliked door 1 persoon

 7. En het werd een mooie dag!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Ja he. En er komt nog een staartje aan. 😎

   Geliked door 1 persoon

 8. Matroos Beek schreef:

  Ondanks de allergie een heerlijke start van je dag… Nu genieten van de zalige zomeravond!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Ik zit op het terras en kijk op rozen. 😊

   Geliked door 1 persoon

   1. Matroos Beek schreef:

    Ik ben geen kenner maar het lijkt me prachtig als je er zoveel van afweet en ze dan ook nog in je tuin kan bewonderen.

    Geliked door 1 persoon

   2. annaberg schreef:

    O maar mijn kennis reikt niet veel verder dan de namen van de rozen die ik mooi vind.

    Geliked door 1 persoon

 9. omabaard schreef:

  Laat-avond-nieuws vanuit Berlijn: ik lees je blogje, geschreven met zoveel mooie woorden, die zinnen worden en uiteindelijk een heel poëtisch verhaal. Pijnlijke spieren en gewrichten…. zelfs hier in het verre Duitsland blijven ze mijn trouwe metgezellen…

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dank voor je mooie woorden. Die artrose en spierpijn vind ik echt lastig. Het komt plots opzetten, duurt dan minstens enkele dagen en gaat dan ook even plots weer weg. Voor even. ☺ Ermee leren leven, zegt de dokter. En Dafalgan en Spidifen afwisselen, naar de kinesiste gaan en blijven bewegen. Pfff. Dat het je tot in Berlijn achtervolgt.

   Like

   1. omabaard schreef:

    Probeerde je al eens Biocondil? Dat hielp me echt vooruit! (natuurlijk produkt. Google best eerst eens

    Geliked door 1 persoon

   2. annaberg schreef:

    Zal ik eens doen. Dankjewel voor de tip.

    Geliked door 1 persoon

 10. natuurlijksofie schreef:

  Heerlijk om te lezen, ik kan ook zo genieten van mijn tuin.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Zalig en zeker met dit weer. Alleen jammer van de pollen.

   Like

 11. myriamcblog schreef:

  Bij ons zullen de rozen inmiddels ook wel bloeien. Dat wordt genieten eind vd week als we terug zijn uit vakantie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.