dit bracht mei ’18 … hemelende krabben en andere dingen groot en klein

 • heel veel warme dagen. Meer dan mijn heugnis lang is. Nochtans zou mei 2008 volgens onze weerman nog net een tikkeltje warmer geweest zijn, maar daar herinner ik me niets van. Mei ’68 daarentegen … ik was zes en zat bij juffrouw Rosa. De chocomelk onder de trap was zuur en we leerden een soort van breien op een plankje met nageltjes.
 • veel buiten eten. Meer dan in de hele vorige Belgische zomer samen. Brasserie Mama was uitzonderlijk vaak geopend. Op onverwachte momenten en midden in de week. En met een immer wisselend aantal … zonen en schone dochters.
 • avondwandelingen met de echtgenoot en zoon vier, mét of zonder ijsje. Op vergaderluwe avonden en tijdens het weekend wel te verstaan.
 • een kleine prins die onder zetels sluipt en met zijn handje ‘dada’ doet. Die iedereen inpakt met zijn grote kijkers en verlegen lachje. Die papjes en flessen met de snelheid van het licht naar binnen werkt.
 • een explosie van kleur en rozengeur in de tuin. Met kamperfoelie, clematis, geranium en pioen die zich niet onbetuigd laten. En de buxus die mooier dan ooit staat te blaken van gezondheid.
 • heerlijk verse rabarber uit de tuin, als moes of in cake verwerkt.
 • de verrukkelijke smaak van de eerste aardbei uit de pot op het terras. Schone dochter één leverde de stekjes en die doen het beter dan de vaste plantjes in de grond.
 • een verhuis naar een hippe flat, een nieuwe muur en een nieuwe auto bij drie van de zonen.
 • een bursitis aan de voet, een hardnekkige hoest en een wekenlange kikker tussen mijn stembanden, met drie doktersbezoeken, een krat lege siroopflessen en een antibioticum als laatste ‘red’middel tot gevolg.
 • een virus dat post vatte in zoon vier, hem lichte koorts deed krijgen en bed en zetel in joeg.
 • een bui van loomheid en vermoeidheid – al dan niet als gevolg van het weer – die ter plaatse blijft hangen. Te weinig of te zwakke druk-gebieden in de buurt, denk ik. 😉
 • veel foto’s op mijn smartphone en de drang daar iets mee te doen op dit blog of op Instagram.
 • Le Petit Requin die 1 van mijn gedichten op haar blog postte.
 • een ontspannen (d) weekendje Breskens rond Hemelvaart. En het nuchtere besef tijdens een ochtendwandeling op het strand dat ook krabben ooit hemelen moeten.
 • te weinig leesbladzijden. Overdag komt het er meestal niet van – het huishouden, belastingaangiftes en andere administratie, zoon vier, boodschappen, pakjeswachtdienst, vervoerdienst, de Giro en nu Roland Garros, … – en ’s avonds val ik na twee bladzijden als een blok in slaap. Buiten twee Lucinda Riley’s las ik dus eigenlijk niets.
 • verschuivingen op dit blog. Met aanzienlijk minder volk voor de gewone, dagdagelijkse logjes, maar met opvallend veel belangstelling voor de boekrecensies, vooral die van De Acht Bergen en Harry’s Wereld.
 • stressvolle rijmomenten met zoon vijf. Dat ligt voor een klein stuk aan zijn eerder aparte rijstijl, voor het overige deel aan mij.
 • bijna dagelijks een aflevering Grace and Frankie op Netflix. Een relatiekomedie met uitvergrote clichés en een flinke portie overacting, maar soms ook zo herkenbaar en ontroerend. Veel lachen en af en toe een traan.

Het leven zoals het is en was in mei. 🙂

37 gedachtes over “dit bracht mei ’18 … hemelende krabben en andere dingen groot en klein

 1. In een aantal van je puntjes herken ik me. Die verse aardbei, die verfrissende ijsjes (bij mij gewoonlijk mét 🙂 ), die explosie in de natuur.

  In andere dan weer niet : ik ben geen sportliefhebber, heb maar 3 zonen 🙂 , en lees vrij veel.

  Hopelijk worden de komende maanden even mooi, hoewel wat minder heet zou wel deugd doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, hier in onze buurt zijn er dit jaar nog geen sporen van. Ja, voor allergieën is dit weer niet bevorderlijk. Maar ik doe oogdruppels in en als het te erg is, neem ik een pilletje.

   Like

 2. Wat een heerlijke opsomming! Aardbeien, avondwandelingen, ijsjes, bloeiende bloemen…! Al hoop ik dat die hardnekkige hoest in mei achtergebleven is (de mijne heeft jammer genoeg beslist dat juni ook een toffe maand is blijkbaar…). En fijn te lezen dat ik voor een moment in het rijtje zorgde 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoe je de tuin omschrijft…het zou zomaar eventjes de tuin van m’n ouders kunnen zijn… Hun buxussen houden zich ook sterk, oef… En mama kweekt ook zelf rabarbarber/ pompoenen/ prinsesseboontjes… Op gezondheidsvlak kreeg je het hard te verduren zo te lezen. Hopelijk is het intussen al een heel stuk beter. Verder lees ik toch ook vele mooie dingen, het soort rubriek dat ik graag lees.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als men alles op een rijtje zet, dan gebeurt er wel verrassend veel in zo’n maand. Grote, maar meestal kleine dingetjes die daarom niet minder waardevol zijn. Dat laatste geldt niet voor bursitis en virussen, natuurlijk. Hopelijk gaat het intussen al veel beter.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.