eenvoud heeft geen meervoud

Soms zit er nog een mini-orkaan in mijn hoofd. Zo één die draait en spint en ter plaatse trappelt. Die flarden van gedachten tegen mijn hersenpan gooit en dan weer naar achter zuigt. Naar de stilte in het oog. Ze komen in vlagen en in golven. Nu eens rustig kabbelende, dan weer heftig opstuwende. En meerdere tegelijk.

Als ik me niet tijdig uit de voeten maak, word ik overspoeld met dingen groot en klein. Het gevaar van Florence voor de Carolinas, de bakkersvrouw die haar woord niet hield i.v.m. het verjaardagsgebak voor zoon vier, de beschuldigingen aan het adres van Jan Fabre, ouders die het lieten afweten, het promoten van zelfliefde en hoe ver je daarin kan/moet gaan, de Kleine Prins die 1 jaar wordt en al gaat verhuizen, de herfstkleuren in de bomen, zoon vijf die voor het eerst op kot gaat, twee eksters op het gras, de kip in de pot op het vuur, de tijd die vrijkomt, de moeheid die weer opspeelt, de garagepoort die hapert, het leuke geschenkje van Binne en Buute, …, om maar een veel-voud te noemen.

En dan lees ik op Instagram: “eenvoud heeft geen meervoud nodig”. Hé, denk ik. Dat is een mooie gedachte. Zelfs grammaticaal klopt ze. Heel even maar focus ik erop en de storm gaat weer liggen. De vloed valt stil en al de rest op z’n plaats. In een één-voudig elf-je. 😉


 

eenvoud

hoeft geen

meervoud; hij is

al wat je nodig

hebt


 

P.S. 1 Het verleggen van je focus is een oefening die vaak gebruikt wordt in stress- en burn-outtherapieën. Ze kan echt werken!

P.S. 2 Ik las de quote bij Maike van op.gevoel.

 

 

24 gedachtes over “eenvoud heeft geen meervoud

  1. Wat een mooie spreuk. Eenvoud maakt het leven gemakkelijker.
    Ook bij therapie tegen lichamelijke pijn legt men vaak de nadruk op het verleggen van de focus. En ik heb zelf ervaren dat het werkt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.