Ondertussen in de tuin …

 • is het gras weer even groen als voor de hitte van de zomer; het gros van de buxus eveneens.
 • staan de eerste stokrozen van eigen kweek rozig en soms roodaangelopen te wuiven in de wind.
 • is de ‘Bouquet Parfait’-roos aan haar weelderige, rozige herbloei begonnen.
 • staan de taxus-, buxus-, liguster-, haagbeuk- en esdoornhagen en -haagjes er weer netjes geknipt bij.
 • zitten er zo’n 400 bloembollen in de grond om het volgende voorjaar te kleuren: we gebruikten een deel van deze vrije maandag om sneeuwklokjes, blauwe druifjes, boshyacinten, narcissen, alliums, krokussen en tulpen te planten.
 • vallen er, in vergelijking met andere jaren, ontelbaar veel kastanjes, eikels en beukennootjes uit de bomen. (Laat die eekhoorntjes maar komen!)
 • rijzen her en der molshopen als paddenstoelen, rijzen paddenstoelen als molshopen uit de koele aarde op.
 • beginnen de kippen voorzichtig weer te leggen na een zomer op ‘te droog’ zaad.
 • kregen de eerste bloembakken een herfstige make-over.
 • komt de zon elke dag wat later achter de bomen op de heuvel vandaan om dan weer wat vroeger te verdwijnen achter de bomen aan het water.
 • adem ik nog eens diep de donkerblauwe buitenlucht in. CurieuzeNeuzen drukte ons letterlijk met de neus op gekleurde feiten: alle bijna 50 meetpunten in onze uitgestrekte gemeente kleurden groen en blauw (goed/zeer goed tot uitstekend). Met dank aan een verkeersluwe straat, een kronkelend riviertje achter ons huis, bossen die ons omringen en heel veel ander groen. πŸ™‚

 

43 gedachtes over “Ondertussen in de tuin …

  1. Voor mij wel. Maar niet iederen zou hier kunnen aarden, denk ik. In ons straatje met zo’n 20 huizen staan er momenteel 3 te koop en 1 te huur. Al enkele maanden ondertussen. Al zou dat ook aan de prijzen kunnen liggen, natuurlijk. πŸ˜‰

   Like

 1. Moet een zalige plek zijn om te wonen.
  Bij ons heeft het meetpunt in onze straat een donkergroen resultaat. Niet slecht, maar dan is er natuurlijk niet gemeten op het moment dat de houtkachels in de buurt weer allemaal volle force aan het branden zijn.
  Ik moet de komende maanden ’s avonds geen slaapkamerramen open laten staan, we worden hier letterlijk vergast.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier zijn geen metingen gedaan, vrees ik. Je zou verwachten dat het hier ook erg gunstig zou zijn, maar soms worden we wakker van de geur van een vuurkestook (bij nacht) of een of andere geur van -denk ik- een stiekeme lozing in de beek hier voor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Vreemd dat je nu nog stokrozen hebt. Die zijn bij ons al heel lang uitgebloeid. De gewone rozen bloeien wel weer (dat deden ze tenminste voor we op reis vertrokken vorige week).

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja de nazomer is een heerlijke tijd geworden en veel planten en bloemen hebben zich na die droge zomer nog een beetje herpakt. Hoewel er veel -te vroeg- is afgestorven en echt mooi oogt de tuin niet meer.
  Ook hier zal de luchtkwaliteit wel goed zijn want er is enkel plaatselijk verkeer! En veel houtkachels branden er hier niet. Tenminste dat heb ik nog niet geroken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Voor veel mensen is hun tuin het mooiste plekje op aarde. En als al die tuinen kunnen meehelpen aan een goed CurieuzeNeuzen-rapport, dan kan deze wereld er alleen maar beter van worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.