van zinnenverzinzin en een bult

 

Soms kun je zinnenverzinzin hebben:
zin om de zinnen die zingen vanbinnen
naar buiten te spinnen als spinnen hun webben.
Zodra je begint is er al een begin,
Een zinnenvanbinnenverzinzinzin.

(Joke van Leeuwen voor de Kinderboekenweek 2008)


Zo zingen de zinnen aan het plafond van bibliotheek Tweebronnen in Leuven. Met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat ik ze afgelopen zaterdag voor het eerst zag. Omdat ik er voor het eerst ooit een voet binnenzette. Er binnenviel eigenlijk. 😉 Want de rode loper aan de ingang werkte als een lap op mijn dieptezicht. Ik zag het hoogteverschil bijgevolg niet, zette één voet in het figuurlijk luchtledige, verloor mijn evenwicht en landde niet al te stijlvol voorover op mijn knieën. Aangemoedigd door een bezorgde voorbijganger, krabbelde ik weer recht. Onder mijn panty voelde ik mijn rechterknie kloppen en zwellen. Maar ik had een missie. En dus trok ik mijn jurk weer fatsoenlijk en vervolgde mijn weg naar binnen.

Een groot en opvallend doek even verderop vertelde me gelukkig dat ik goed zat.

20181208_100656

Als vliegende reporter voor het krantje van de zorginstelling van zoon vier, was mijn opdracht twee kerstmarkten te bezoeken waar de instelling een kraampje had. De eerste in de behaaglijke warmte van de Leuvense stadsbib, de tweede ’s avonds op het natte en winderige Huldenbergse dorpsplein (die werd uiteindelijk afgelast omdat de brandweer de weersomstandigheden te gevaarlijk en de tentjes te licht bevond).

De People Made, Echt Waar-kerstspecial, met kraampjes vol home-made producten uit regionale sociale economie- en arbeidszorginitiatieven in het architecturale kader van Henry van de Velde, was even aandoenlijk als origineel. Er lag een amalgaam van spulletjes uitgestald: mutsen en sjaals, handgeschept papier, kaarsen, brood en confituren, zeepjes, kapstokken, genaaide opbergtasjes, handgeschepte cadeautjes, juwelen, keramiek,  … , alles met trots, zorg en aandacht gemaakt. Als therapie of zinvolle dagbesteding in zorginstellingen en dagcentra of organisaties die werken met kwetsbare en kansarme medemensen.

Ik snoof de vroegochtendlijke sfeer op, nam enkele foto’s, keek ook voor mezelf wat rond en vond er ook een cadeautje en kaartjes van handgeschept papier.

Met veel zinnenverzinzin zocht ik niet lang daarna mijn auto weer op vóór de stad overspoeld zou worden door hordes weekendshoppers. Onderweg naar huis stopte ik nog even bij een apotheek voor een soepel coldpack en wat Spidifen.

Van de val blijft nog een bult, van het bezoek aan deze alternatieve kerstmarkt dit logje, een basis voor een nog te ver-zinnen artikel voor het zorgkrantje. 🙂

23 gedachtes over “van zinnenverzinzin en een bult

 1. Oesje… Helemaal geen logje dat jij ‘verzint’ ! Hopelijk komt het weer goed met die knie.
  Met die kadootjes maak je vast iemand blij, en het krantje…, daar worden ze ook blij van. Missie uiteindelijk toch nog geslaagd.
  Lie(f)s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een on-elegante val is altijd vervelend om mee te maken, hopelijk zonder teveel toeschouwers, zelfs al willen die vooral helpen….
  Die kerstmarkten met eigen gemaakte dingetjes vind ik zalig om rond te kuieren.
  Ik las je niet-verzin-zinnen graag:-)

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat dacht je, ik moet een ferme entree maken? Schrikken toch hé, zo’n val. Goed dat er geen echte brokken gemaakt zijn.
  Gelukkig ben je beter in zinnen maken.
  Ik hou wel van die zelfmaak marktjes. Diverse talenten verzameld en unieke stukken zien.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat was voor u een pijnlijke kennismaking met deze bibliotheek, waar men heerlijke zinnen verzint.
  Hopelijk komt het allemaal goed met de knie.
  Het handgeschept “ho ho ho” kaartje vind ik super mooi.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.