Kies mij

Als er iemand is die dingen een originele twist kan geven en een relativerend randje, is het Bart Peeters wel. Een man met een hoekje af. Een bard en spring-in-‘t-veld van bijna zestig, Met de energie van drie kerncentrales of zo. Product van een ‘nutteloze’ taalopleiding die ook de mijne, ook de onze is. Familieman bovendien en niet te beroerd de vrouw te loven die bleef toen hij elders lieve liedjes zong, gekke bokkensprongen maakte of hilarische typetjes inblikte voor Het Peulengaleis.

Zijn intimistische Kies mij hoorde ik vanmorgen voor de tweede keer. En de echtgenoot heeft gelijk: het is een mooi lied. In meerdere opzichten. Een bewerking bovendien van You’re a lady (1972) van ene Peter Skellern. Peeters herkneedde de tekst zoals alleen hij dat kan en maakte er een poëtische, haast autobiografische terugblik in liefde van. Vanuit de onverwachte gedachtekrul dat liefde en politiek soms één ding gemeen hebben: het kiezen. 😉

We zijn nog altijd in de fleur, m’n lief
Al lijkt dat lang niet altijd zo 
Nog even zot, maar niet meer zo naïef 
Al is serieus zijn geen cadeau 
Stel dat je weer eens voor de keuze stond
Kies dan voor mij en zeg dat je ’t niet moeilijk vond 

Jij m’n vrouw zijn, ik je man
Dat is wat ik noem een prachtig plan
De beste keuze die je maken kan
Kies mij 

Ik heb geen slogan, geen tactiek 
‘k Voer geen campagne ik mijd politiek 
Al lijkt het uitgangspunt soms identiek 
Kies mij 

Natuurlijk gingen we soms uit de bocht
Het leven is geen engelenkoor
We deden alles, ook wel wat niet mocht
Maar we zwommen ons erdoor 
Leven de flipperkast van het bestaan
Bluts met de buil, proberen om niet tilt te slaan

Jij m’n vrouw zijn, ik je man
Dat is wat ik noem een prachtig plan
De beste keuze die je maken kan
Kies mij 

Ik heb geen slogan, geen tactiek 
‘k Voer geen campagne ik mijd politiek 
Al lijkt het uitgangspunt soms identiek 
Kies mij 

Voor je ’t weet zijn we samen oud
Leven we trager maar het voelt vertrouwd 
En liep het dankzij jou dan toch niet fout
Met mij
Met mij

Een tekst om te voelen en te zien. En dan goedgemutst een hap uit deze prachtige lentedag te nemen. Fijne maandag allemaal!


 

 

24 gedachtes over “Kies mij

  1. We hebben dezelfde smaak en ideetjes. Ik wilde er ook eens over schrijven😉. Maar jij vertolkt mijn mening veel beter. Heerlijk lied. Was al in de Engelse versie mijn favoriet. En Bart zingt het prachtig intimistisch.

    Geliked door 1 persoon

  2. Geweldig, dankjewel. Ik vind hem sowieso ontzettend leuk. Hij was jaren geleden niet van de Nederlandse tv af te slaan zo leek het wel maar nu zie ik hem nog zelden (Niet zo vreemd omdat ik zelden tv kijk haha). Ik moet omabaard trouwens wel gelijk geven: de originele versie is echt topperdetop

    Geliked door 1 persoon

  3. Ola, voor de eerste keer gaan we niet overeenkomen vrees ik (maar dat moet zeker kunnen), ik vind je blog mooi en hoe je erover schrijft, maar de man zelf vind ik ontzettend fake.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.