Anna ging op citytrip: de laatste echo’s uit Trier

Zoveel stijlen in

één stad!

Ik laat de foto’s voor zich spreken en duik het weekend in met een terugblik op de natjes en droogjes tijdens onze citytrip. Want van al dat stappen en verwonderen – en zelfs na een uitvoerig ontbijt – wil de inwendige mens al eens van zich laten horen. Gelukkig heb je in Trier ook op dat vlak susopties zat.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen dorstigen zich laven aan de wijnkiosk op de Hauptmarkt en je staat er – echt waar – nooit alleen. Wij liepen er telkens, met ogen groot van verwondering, aan voorbij, net als aan de typisch Duitse eethuizen en raadskelders. Alleen al het lezen van de omschrijvingen op de menukaarten bezorgde ons haast een indigestie. Wat dacht je van …

Kotelett von Ibericoschwein mit Spekkruste, violetter Kartoffelstampf und Bohnengemüse

of

Hähnchenbrustfilet Gärtnerin in einer samtigen Burgundersauce mit frischen Gemüsestäbchen, dazu Tagliatelli.

Een mens zou toch van minder op zijn adem trappen!?

Wij kozen daarom voor het lichtere werk. Na rijp beraad en veel heen en weer geloop werd het drie keer Italiaans (onder andere in de Pane Vino in het vroegere Jodenkwartier – een zaak die op Tripadvisor slechts een matige score kreeg, maar waar we twee keer lekker gegeten hebben van onder andere calamares, scampi, pasta pesto en salades.) Eén keer lieten we ons verleiden tot een smakelijke maaltijdsoep vol Deutsche Gründlichtkeit mit Brot in het Zeitsprungcafé naast het Rheinlandisches Museum. Ook een aanrader trouwens voor wie houdt van rust en zoet. Ze hebben er lekker en dagelijks wisselend gebak, een heel vriendelijk hoofd 😉 en bij mooi weer lonkt een terrasje bij het water met onderstaand uitzicht … .

Voor ons alleszins hoefde dat niet meer te zijn.

20190411_112218

 

29 gedachtes over “Anna ging op citytrip: de laatste echo’s uit Trier

  1. Al ben ik niet gek op de Duitse keuken, zo’n Kotelett vom Iberico Schwein mit Speckkruste had ik wel gelust! Het vlees (varkensvlees in het bijzonder) in Duitsland is zoveel lekkerder dan bij ons. Mijn zus brengt altijd een voorraadje mee als ze naar België komt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is lang geleden dat ik in die buurt ben geweest, ooit was het de bedoeling dat wij Trier in zouden gaan, mijn ex man en ik, we zaten daar op vakantie in de buurt… we kwamen Trier binnen met onze eigen auto, en ze waren dus overal bezig met de wegen.. omleidingen hier en daar en wat we ook deden? We zijn er na een uur rond rijden en telkens weer op hetzelfde punt aan te komen… Trier uit gereden… Ben er dus wel geweest, maar de binnenstad hebben wij toen nooit kunnen vinden…. dankzij weg werkzaamheden en omleidingen binnen in de stad…

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.