bewogen dagen

Bewogen dagen. Onwezenlijke uren. Ze leggen een snoer rond je maag en geven je hart een extra tik. Drijfzandervaring. En het lag niet aan de wind die pramend en wakkerend over de Lage Landen blies. Zelfs niet aan de ontroerende doopviering voor het kleine prinsesje.

Het was het telefoontje zaterdagavond net voor het slapengaan. Schone dochter twee vanuit het ziekenhuis. Dat ons prinsesje hen bij het huilen zo erg had laten schrikken dat ze naar de spoedafdeling waren gereden. Voor alle zekerheid. Dat de dokters het voorval ernstig namen en een nacht monitoring voorstelden. Voor alle zekerheid. Wankele en hoogst onzekere woorden in een spanne van bang wachten.

Eén nacht werden er twee en later drie. Eén onderzoek bleken er veel. Het luik onderaan de roze wolk schuift open en gooit je met een smak op de grond. Je hoort woorden, syndromen, aandoeningen die je liever niet wil horen. Alles wordt on hold gezet en in het wachten telt alleen het nu en de toekomst van je kind.

Gisteren mochten ze gelukkig weer naar huis. Met het goede nieuws dat er niets verontrustends werd gevonden. Hopend en voorzichtig vertrouwend, over alle ongerustheid heen, dat het bij deze ene keer mag blijven.


Ook wij waren er niet goed van. Hadden een déjà vu naar bijna 25 jaar geleden toen zoon vier als baby zijn eerste epilepsie-aanval kreeg en wij niet wisten wat te doen. Een drijfzandervaring. Beangstigend, ontredderend, beklemmend.


 

 

 

 

64 gedachtes over “bewogen dagen

 1. Wat blij dat het goed is en er geen redenen tot ongerustheid zijn gevonden. Maar er is iets getriggerd… en de dagen die voorbij zijn liggen als een huis op je maag. Even adem halen nu en samen bekomen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat dagenlang je adem inhouden, hopen op en vrezen voor en al die wat-als’en en dat alles door elkaar. Ik ben blij te horen dat alle testen goed nieuws gaven. Ik wens jullie veel zachtheid en liefde bij het bekomen ervan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo van die dagen dat je geld zou geven om de verschrikking zelf te mogen ondergaan, want dat is minder erg dan te moeten toekijken en wachten. Ik ben blij dat het uiteindelijk loos alarm was. Het zal nog wel even nazinderen. Knuffel dat kleine prinsesje maar vaak!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat moet dat hard binnenkomen! Gelukkig gaven ze in het ziekenhuis uiteindelijk toch groen licht.
  Hier was ik ook erg onzeker na de geboorte van Flavie door alles wat we al die jaren al doorworstelden met Kleine Kadee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank voor je reactie. Ook al merk je dat dit kindje heel goed ontwikkelt en reageert, toch denk je terug aan je eigen rollercoaster als je te horen krijgt dat je kind een zorgenkind zal blijven hè.

   Like

  1. Zonder onze familiegeschiedenis zouden ze er misschien sneller overheen zijn gegaan. Ik ben echt blij dat ze alle mogelijkheden hebben onderzocht en nog blijer dat er niets gevonden is.

   Like

 5. Jemig, dat mag je met reden bewogen dagen noemen. Wat fijn dat het achteraf blijkt mee te vallen.
  Wij hadden na kort na de geboorte van onze eerste kleinzoon een soortgelijke ervaring. Die kwam ter wereld met een vreemde ruis op het hartje. Ook dat bleek na enkele dagen couveuse,, monitoring en onderzoeken gelukkig mee. Maar dat gevoel; van door de grond te zakken herken ik dus wel.
  Enfin, hopelijk kunnen jullie nog lang van je prinsesje genieten.

  Geliked door 1 persoon

   1. Absoluut. 2 jaar geleden ging mijn oudste kleindochter ineens scheel zien. De arts sprak haar vermoeden uit.. een hersentumor. Ik zag de schrik en de paniek in de ogen van mijn dochter. Om haar kind… en ik schrik en paniek om beide… vele onderzoeken volgden..en godzijdank.. alles was goed. Ze had alleen een bril nodig ☺ ze mag met liefde de mooiste uitzoeken 😍

    Geliked door 1 persoon

 6. Dokters willen zekerheid als er iets aan de hand is met zo’n klein kindje, maar jagen op die manier ouders en grootouders de stuipen op het lijf. Gelukkig bleek het achteraf vals alarm.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.