een ander soort Pasen

weids woelt het water

de zeese lucht zilt en zout

kust in quarantain’

Was de tijd pre- of postcoronaal, dan waren we nu ongeveer op uitstap in een straal van enkele honderden kilometers rond onze Zuid-Dijlelandse heimat. Naar Giethoorn bijvoorbeeld. Of naar Trier, zoals vorig jaar. Naar de Franse Opaalkust of naar Zeeland, waar ik drie jaar geleden bovenstaande foto nam.

Fysiek blijven we nu vanzelfsprekend thuis. Er werd en wordt ons nadrukkelijk en herhaaldelijk gevraagd om niet-essentiële verplaatsingen achterwege te laten. We begrijpen het belang daarvan en gehoorzamen wijselijk. We proeven van nieuwe mogelijkheden.

 • Met betrekking tot reizen in het hoofd bijvoorbeeld. En kauwen op herinnering. De uitgestrektheid van Onedrive is indrukwekkend. Golven rollen weer aan. Verleden komt tot leven. Onder het zand broeien nieuwe plannen.
 • Of om, dankzij Jitsi Meet, zonder boete en zonder gevaar voor besmetting, een gesloten grens over te steken en zo toch alle kinders en kleinkinders tegelijk in hun respectievelijke paasnesten te zien en te horen.

Pasen voelt zo misschien wat vreemd, maar niet minder nabij.

Ik wens al wie hier leest een zalige verderzetting van deze dag!

14 gedachtes over “een ander soort Pasen

 1. Een mooi blogbericht.
  Ik kijk vaak door mijn foto’s. Dat helpt.
  Maar toch… daarstraks zag ik op een blog een prachtige foto van een zonsopgang, en moest bijna wenen. Bijna wenen bij de gedachte aan al die mooie zonsopgangen die ik ga missen dit jaar…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vraag mij langzaam aan ook af, hoe men dit wil gaan doen als we weer ‘los’ mogen, voor diegenen onder ons die het niet hebben gehad… bladiebla…

  We gaan het merken, voor mij, is dit een Pasen zoals meestal, gewoon thuis, lekker rommelen in huis, vandaag is de planning een patroon uitschrijven, ben ik al mee bezig en dan haken, wat netflix, morgen zien we verder.

  Jullie ook een fijne dag!
  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.