vaccinatievreugde

Zouden er nog vaccinatiecentra in zo’n mooi kader* liggen als het onze, vraag ik me af als ik onder een dik pak dreigende wolken naar Oud-Heverlee afzak? Het is veel te koud voor een meise lentedag en als ik de auto parkeer op de me wel erg kordaat toegewezen plaats, tikken er druppels op de voorruit. De wachttent voor je bij de aanmeldbalie komt, is geen overbodige luxe. Zo is het toch nog relatief droog aanschuiven op dit gure, avondlijke uur. Het is er een komen en gaan van gemondmaskerde mensen met identiteitskaart en e-ticket in zorgvuldige gesprayde handen. Klaar voor de langverwachte eerste of – voor de oudsten in het gezelschap – zelfs tweede prik.

Ik ben dus bij de gelukkigen. Met dank aan Qvax, de reservelijst van de overheid. Toen die lijst weken geleden online kwam, was ik er als de kippen bij om me aan te melden. Dat ik om er ook effectief ‘op’ te geraken mijn computer bijna de klok rond moest laten aanstaan – “er zijn nog 180.000+ wachtenden voor u” – had ik er graag voor over. Elke zondag kleurde ik nauwgezet mijn vrije tijdslots in. Je weet maar nooit … .

En zie. Dinsdagavond, één dag slechts nadat ons vaccinatiecentrum met Qvax begon te werken, had ik beet. Aan de haak hing een Qvax-bericht: “Goed nieuws, Anna Berg. Er is een vaccin beschikbaar!” Heel even was ik van mijn melk. Blij, opgelucht, dankbaar en zoveel meer. Nog even en ik hoef me niet meer zo ongerust te maken om zelf ziek te worden of om (zieke) kleinkindjes op te vangen.

Twee dagen na die plotse vaccinatievreugde ben ik voor het eerst geprikt. Gepfizerd om precies te zijn. Zonder lange arm bij de burgemeester en netjes binnen de prioriteitenregels en richtlijnen van onze regio, maar wel zo’n veertien dagen vroeger dan normaal. En behalve een licht pijnlijke bovenarm en heel even benen van flanel merk ik eigenlijk niets.

De tweede prik volgt binnen vijf weken, wat zou betekenen dat ik in juli ‘beschermd’ met vakantie zou kunnen. Een prachtig perspectief om de zuidhonger* die er nu toch wel een beetje is te stillen. 🙂


mooi kader* : op de foto zie je restaurant ’t Spaans Dak aan de Zoete Waters van Oud-Heverlee. Het ligt tegenover vaccinatiecentrum De Roosenberg waar inwoners van vier gemeenten ten zuiden van Leuven hun vaccin mogen halen.

zuidhonger* : uit een gedicht van Stijn De Paepe

41 gedachtes over “vaccinatievreugde

 1. De mooie poëtische foto lijkt wel een schilderij. Zo mooi, zo intiem.
  Elke dag vroeger is een dag gewonnen. Dan zijn de problemen met QVax snel vergeten.
  Ik droom ook al over een ‘echtere’ grote vakantie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat goed Anna! Ik ben gisterenavond gepfizerd! Zelfde gevoel als bij jou: flanellen benen, weinig puf, maar voor de rest alles in orde tot nu toe. Ook ik mag binnen 5 weken voor de tweede inenting. Eind juni gaan we dan een weekendje naar Ieper (cadeau van mijn zussen voor mijn verjaardag)- dat kan dan met grotere gerustheid.
  Mijn inenting is gewoon op schema gebeurd. Nederland zit blijkbaar een beetje voorop. Maar ik meen dat men hier minder mensen voor de tweede keer heeft ingeënt.
  Het komt goed. Het idyllisch plaatje erbij maakt het helemaal af.

  Geliked door 1 persoon

   1. Mijn echtgenoot kreeg twee weken geleden zijn vaccin. Ook Pfizer. Hij had meer pijn in zijn arm gedurende twee dagen en heeft een ganse dag geslapen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Heb al van meerdere mensen gehoord dat ze erdoor in bed hebben gelegen met koorts enzo. Bij zoon vier in de zorginstelling hadden ze aangeraden om de eerste dag paracetamol te geven.

    Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd. (Dat je mensen nog eens met een vaccinatie zou feliciteren…) In mijn leeftijdsgroep is het echt een onderwerp van gesprek geworden: Heb je al een prikje gehad? Ja, de eerste, vorige week. En? Last ervan? Neu, beetje zere arm… Ik hoop net als jij dat we straks aan het begin van de zomer weer zonder angst en zorgen op reis kunnen. Ik heb goede hoop.

  Geliked door 1 persoon

 4. Inderdaad, een heel mooie omgeving. Bij ons in ‘t midden van het centrum… maar daar maal ik niet om. Morgen fiets ik er gezwind naartoe voor mijn eerste Pfizer prik.

  Geliked door 1 persoon

 5. Goed voor je!
  Wij kregen gisteren ook onze mail, ook Pfizer… betekent dat ook wij met de kinderen naar Frankrijk kunnen, mss komen we elkaar wel tegen. 😃
  (Hou er wel rekening mee dat je van de 2e prik Pfizer wel ziek kan zijn)

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat is mooi nieuws, Anna, gefeliciteerd!
  Ik heb mijn eerste prik drie weken geleden gehad, op de tweede moet ik nog tot begin juli wachten. Maar goed, die paar weken zullen het niet meer doen. Ik voel me nu al een stuk veiliger.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hier in Kortrijk worden de vaccinaties gegeven in de Expohallen. Poëtische omgeving nul,nul.
  Omdat ik me aangemeld heb om vrijwilligerswerk te doen in het vaccinatiecentrum, zal ik op mijn eerste shift meteen ingeënt worden. Ik hoop dat dat binnen de 14 dagen zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb Oud Heverlee even opgezocht. Wat prachtig! Dat is wat anders dan in NL. Ik ging in een tent bij het TT-circuit in Assen. Ik heb nog geen enkele plek in NL zien langskomen zo mooi als Oud Heverlee. Wel zie ik steeds meer mede-bloggers hun eerste prik hebben opgehaald. Ook ik, op 1 mei, de dag van de arbeid. 😁 NL heeft geen wachtlijst, helaas…… mijn kinderen zouden zich gemeld hebben.
  Ik krijg 5 juni de tweede prik. Geboortejaar 1962 is nu aan de beurt. Het gaat nu wel snel in NL, maar het blijft afhankelijk van de voorraad vaccins en personeel. Duimen maar…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is er inderdaad mooi. Dan zitten ze bij jullie voorop, hoor. Wie van 1962 is en geen onderliggende aandoening heeft, komt hier pas rond 31 mei aan de beurt. Als alles meezit, zoals je zegt.

   Geliked door 1 persoon

 9. Blij voor je!!
  Manlief mag nu, ik moet nog geduld hebben… Zal zoooooooo fijn zijn om, beiden behorende tot een risicogroep, eindelijk een beetje uit ons hol te kunnen kruipen en weer vrienden te kunnen zien….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.