Beste ere-collega …

Toen ik vrijdag de mail van de werkvloer – een uitnodiging voor een herdenkingsviering voor overleden familieleden en collega’s – opende, verslikte ik me bijna in mijn koffie.

Nog geen twee maanden ver in een jaar loopbaanonderbreking en ik word al aangesproken met ere-collega. Normaal gezien valt die eer te beurt aan gepensioneerden of collega’s met vervroegd pensioen. Zou dit een teken zijn, een verdoken wens misschien? Of heeft de directiesecretaresse gemakkelijkheidshalve eenzelfde uitnodiging gestuurd naar iedereen die momenteel voor langere tijd uit roulatie is?

Ik vermoed het laatste, maar ik kan niet ontkennen dat die aanspreking heel vreemd overkwam en even in mijn hoofd bleef resoneren. Als een onnodig en voortijdig eerbetoon.

Maar ik zit er niet echt mee. Want dat is nu het voordeel van zo’n blog. Je schrijft het met wiebelwoorden van je af en het voorvalletje is geklasseerd. Een heel kleine rimpeling in een glas water.

Vandaag is het gelukkig een uur langer zondag. Mijn inwendige klok was nog niet op de hoogte van de ingreep op de tijd en heeft me al voor zes uur gewekt. De rit naar de bakker is achter de rug. De koffie en de ontbijtkoeken staan klaar voor als de huisgenoten opstaan. De volgorde waarin dat gebeurt, verandert hier bijna dagelijks. Vooral in het weekend. Na het ontbijt ga ik de rode kool voor het middageten te lijf en dan mag het paarse goedje – een versneden rode kool, zes appelen en een hele pot bosbessenconfituur – twee uur lang staan pruttelen op de Falcon. Een Aga Cooker was veel te duur en dus gingen we op zoek naar een alternatief.

En na de middag is er strijk en koffie met soesjes en mini-éclairs, maar vooral … veldrijden op tv. Hopelijk wint Nijs vandaag. Ik vraag me af of zijn collega’s hem vanaf februari ook zullen uitnodigen met “Beste ere-collega…”.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.