over een bal en ronde getallen

Het kwam post na post dichterbij, maar donderdagmorgen was het dan zo ver. Mijn Samsung Galaxy S5 Mini rinkelde met WordPress felicitaties. Voor het posten van een centennaire aan berichten. 100 op het blogpostscorebord dus. En deze 101ste post die het spel even stillegt. Voor een uitzonderlijke drankpauze in de kantine. Mét bubbels, maar zonder alcohol.

Had ik dat verwacht toen ik in september 2015 de blogpen vastgreep? Heel zeker niet. Ik begon totaal onvoorbereid aan de blogsport. Wilde even meespelen aan de rand van het veld. Zonder uitrusting, zonder scheenlappen. Niet om te scoren op het blogveld, maar omdat schrijven leuk is. En al bloggend, omdat ik wat ik schrijf beter typ wegens een onooglijk handschrift. Omdat ik graag vertel, reflecteer, analyseer en bijleer. Ook af en toe een balletje wil opgooien. Figuurlijk wel te verstaan, want de echte sportmicrobe ging aan mij voorbij. Omdat ik ook wel eens een goede pass of een voorzet wil geven. Over burn-out bijvoorbeeld en hoe het verder moet, over ons gezin, over mooie dingen als vriendschap en liefde, over de handicap van zoon vier, over de gelukjes en verdrietjes van elke dag,  over boeken en gedichten als Reflex spray.

Ik kwam uit de catacomben van burn-out, stapte het blogveld op en dacht dus “we zien wel.” Maar de bal ging aan het rollen. De laatste maanden sneller en sneller. Nog geen acht maanden na de aftrap staat er ei zo na in alle divisies een rond getal op het scorebord: 40 WordPress volgers, 10000 views, 1800 bemande zitjes in de leestribune, 300 reacties en ongeveer evenveel likes, 750 Mb vol tekst en foto’s. Geen idee hoe die scores zich verhouden tot het gemiddelde. Wil mijn blog ook niet aan Facebook of Twitter linken om te promoveren. Provinciaal is best OK.

Toegegeven, ik ben hier graag. Voel me in mijn sas op dit veld van taal en causerietjes. Van gedeelde ervaringen en penseetjes. Want bloggen is fun. Het wérkt en is bovendien

 • ontspannend
 • helend
 • lavend en dorstlessend
 • inspirerend
 • oppeppend
 • intrigerend
 • uitdagend
 • verslavend
 • scheppend
 • confronterend
 • verhelderend
 • verbindend.

Zeker dat laatste. Verbindend, met bezoekende spelers en toeschouwers die je van haar noch pluim kent. Met vergelijkbare blessures of interesses. Die complimentjes, suggesties en mercikes binnen sjotten. Schouderklopkes geven en met je mee juichen of balen. En soms ook een bal terugkaatsen. Respectvol en niet te hard. Kwestie van het blogspel nog heel lang gaande te houden.

Dankjulliewel!

21 gedachtes over “over een bal en ronde getallen

 1. Proficiat met deze mijlpaal! Ik heb je blog nog niet zo lang geleden ontdekt, maar inmiddels ben ik 1 van je volgers en kom ik hier graag lezen :-). Ik ben blij dat je zoveel uit het bloggen haalt. Op naar de 200 posts 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Proficiat! Je blog is dan ook steeds treffend geschreven, mooi vormgegeven en niet onbelangrijk, als cement tussen de gelijkgestemde zielen. Alle losse steentjes vormen dankzij blogs als deze een stevig huis waar we welkom zijn om te schuilen als het moeilijk wordt, waar we elkaars succesjes in kunnen vieren en waar we uren kunnen in vertoeven op zoek naar onszelf en naar elkaar.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.