Anna gaat shoppen

Shoppen in de stad is niet mijn favoriete bezigheid, maar soms heeft een mens geen keuze. Zoals vandaag. Want er is weer een baby geboren en daar hoort een cadeautje bij. Als ik de mogelijkheden overloop, besef ik dat ik de wereld van de babyspullen stevig ontgroeid ben. Onze laatste ‘baby’ is ‘going on 18’ en het is ondertussen ook al jaren geleden dat ik nog eens kruippakjes en aanverwanten mocht weggeven. Ik realiseer me dat ik zelfs niet meer weet waar je in Leuven city momenteel nog babywinkels vindt. Gelukkig is er de smartphone en Google en zo leer je nog iets bij.

Doekjes en broekjes,ekologisch‘. Een winkeltje vol spulletjes voor de kleintjes, achteraan in de Diestsestraat. Met draagdoeken en stoffen luiers incluis. De deur staat gastvrij open en drie vriendelijke dames met bril staan er behulpzaam te wezen. Het aanbod is groot. Maar veel prints doen pijn aan mijn ogen. Dit is duidelijk niet Petit Bateau. Toch zijn er hele leuslaapzakke dingen voor de mini’s: houten diertjes, t-shirts met lachende aapjes, kruippakjes met toeterende olifanten, en zelfs mini-zwembroekjes met spuitende walvissen. Leuk voor wie vandaag baby is, bedenk ik, maar net iets te gewaagd voor mijn klassieke smaak en ik trek naar de rustiger ogende slaaphoek. Daar vind ik wat ik dacht te vinden: een slaappakje en -zakje in één. Van biokatoen. Ik vind het mooi en hoop dat de jonge, eco-bewuste ouders het zullen appreciëren. En de kleine spruit, die kan er ongestoord in slapen en groeien terwijl zijn voetjes warm blijven.

Tien minuten laten sta ik weer buiten. Mission accomplished, maar ik wil natuurlijk ook mijn stappen halen vandaag. Ik moet voor niemand thuis zijn, dus waarom niet? De zon schijnt en het is bovendien niet druk. Net wat ik graag heb. Ik loop naar aloude gewoonte de Inno binnen. Word zoals altijd naar de parfumstand gezogen. Om nieuwe geuren op te snuiven. Ik laat de  en Anaïs van Cacharel met pijn in het hart links liggen en besluit voor Miss Dior te gaan vandaag. Die ruikt lekker. En duur. Lekker duur. Ik loop snel door.

De stand van Rituals is nog zo’n magneet. Ik laat me verleiden door de Karma Limited Edition. 30daysofgoodkarma. Wie kan daaraan weerstaan? Ik sluit me aan bij de cirkel van positiviteit en koop een douchegel in een pastel-groene fles. ‘Ekologisch’ qua kleur. Do good and good will come your way staat er op het reclamebord.

Tot slot loop ik nog even langs de schoenen. Want eigenlijk heb ik geen sandalen voor de zomer. Schandalig! Ik wil er die comfortabel zitten, niet te hoog zijn, zonder glitters of bloemen én niet te duur. Misschien niet het meest makkelijke eisenpakket in het licht van de huidige modetrends, maar ik vind toch een paar dat aan alle criteria voldoet.

Als ik weer naar buiten stap, het zonlicht tegemoet, bengelen er drie tassen aan mijn rechterhand. Eén ecologisch verantwoorde, twee minder. Ik loop voorbij de rode lopers die de Hugo Boss winkels voor hun klanten hebben uitgerold. Binnen is nochtans geen kat te zien. Hoe ondankbaar kunnen klanten zijn! Uit het Punto Caffè drijven heerlijke geuren naar buiten die mijn maag doen knorren. Maar voor ik mijn auto weer opzoek en naar huis rij voor een solomaaltijd met geroosterd brood en Chavroux, wip ik nog even binnen bij Dille en Kamille. Onbegrijpelijk dat het zo lang geduurd heeft voor de keten ook in Leuven neerstreek. Een zalige winkel om in rond te lopen. Om te proeven van de tapenades en confituren die staan uitgestald. Om ideeën op te doen voor een volgende gedekte feesttafel. Ik land uiteindelijk tussen de geurzakjes en de wenskaarten. Na lang aarzelen kies ik voor de duifjes van New Little One. Een passend kaartje om bij het slaappakje/-zakje te voegen.

De voormiddag is voorbij gevlogen en ik heb ervan genoten. De geur van de Karma douchegel hangt al op mijn toetsenbord. Ik haal de sutra-armband van de bijhorende groene kaart en knoop ‘m rond mijn pols. ‘Een wens voor positiviteit en dromen die in vervulling gaan.’ staat er. Fingers crossed!

8 gedachtes over “Anna gaat shoppen

 1. Als de jongste al 18 is, zijn de anderen misschien bijna klaar om voor rondkruipende volgelingetjes te zorgen. Dan zal je dit shoppinggedrag waarschijnlijk gewoon niet meer kunnen laten! Goeie training.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dille en Kamille vind ik ook een hele fijne winkel om in rond te snuisteren. Ik heb er ooit kussenslopen gekocht waar ik nog altijd complimenten over krijg. Shoppen doe ik ook enkel graag als het rustig is, dus je had je moment goed gekozen :-).

  Geliked door 1 persoon

 3. Hm… Ik ben dinsdag ook per toeval in de stad gesukkeld, maar ik ben niet gaan shoppen. alleen het hoogstnodige gekocht (als in: een outfit voor de twe upcoming trouwfeesten). Ik zou nog is in het stad moeten geraken, maar dan op het gemakje en wie weet vind ik dan ook wel een paar pareltjes…

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn zoon is ook van de Petit Bateau generatie. Ik vond het allemaal nogal flauwig en ik zie mijn moeder nog afkeurend kijken toen ik zijn eerste jeansbroekje kocht in maatje 62.
  Zodra ik kleinkinderen heb, kan ik mij dus eens goed laten gaan in de moderne kleurige spulletjes. Wanneer dat zal zijn??? (Hij is 33, ter info).

  Geliked door 1 persoon

 5. Hoe het soms keren kan. Je moet iets doen, wat je eigenlijk niet graag doet en dan wordt het uiteindelijk toch nog best leuk.

  Dille & Kamille vind ik ook een super winkel. Jammer, dat er hier in de gemeente, noch in de naburige stad eentje is. Maar als ik in Gent of Antwerpen kom.. dan wil ik er altijd wel even binnen 🙂

  Bij mij is het nog niet zo lang geleden, die babyspulletjes (mijn jongste kleinzoontje is nu drie). Maar ik heb jammer genoeg nooit de kans gekregen om die kleine, leuke dingentjes te kopen. Mijn schoondochter deed toch nooit iets aan wat van mij kwam, alhoewel we op ander gebied verbazingwekkend dezelfde smaak hebben :-/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.