14 ~ je moet ook wat geluk hebben

“… want liefde toont zich juist dan, wanneer het moeilijk gaat. Als jij een aanvaring had met je baas, en het was helemaal niet eerlijk en je komt thuis, betraand en ongelukkig: dan komt de liefde. Als je geliefde dan zegt: “Oei, wat is dat allemaal. Kom, ga even zitten, ik maak een kopje thee. En wat is dat allemaal met die baas? Vertel eens. Verdorie, da’s echt niet leuk.” Dat is liefde. Luisteren. Er zijn. Vastpakken. Troosten. Het is ongelooflijk belangrijk en heel gewoon. Dat is de liefde; in de ongelukkige momenten die in elk leven komen, kan ze schitteren. Veel meer dan in een bubbelbad of op een tropisch strand met een cocktail in de hand.”

Ik ben het vandaag weer helemaal eens met Dirk De Wachter. Alleen dat kopje thee, dat klopt niet. Dat moet toch een bakje troost zijn !? Koffie dus. 😉

 

quote uit Libelle van 27 oktober 2016

29 gedachtes over “14 ~ je moet ook wat geluk hebben

 1. Er zijn zovelen die het zonder liefde moeten stellen. Die thuiskomen na een nare aanvaring met de baas én die dan niemand hebben die hen troost of naar hen luistert. Dat lijkt me een verschrikking. Gelukkig is mijn man er ook steeds om mij te steunen als ik een slechte dag had of om mee te genieten van de mooie verhalen. Neen, ik zou ook niet weten hoe het moet zonder mijn liefde…

  Geliked door 2 people

 2. In nood… Helemaal waar. Ik beperk mezelf in het koffiedrinken (enkel ’s morgens bij het ontbijt) en uitzonderlijk eentje in de namiddag. Een bakkie troost van de juiste personen, je leert er mensen door kennen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Waar ik het moeilijk heb met dit citaat, is dat het de liefde weer bij een ander legt: een ander die je moet troosten, die moet luisteren. Maar als je jezelf niet graag ziet, dan kan de ander nog zoveel troosten als die wil, dan komt het niet aan. Ik geloof daar wel in: dat je eerst van jezelf moet leren houden. Dan lost zich vanzelf een heleboel dingen op. Ik groei elke dag in zelfliefde, en dat is niet even gemakkelijk. Ik denk zelfs dat er soms een heel mensenleven voor nodig is…

  Geliked door 2 people

  1. Daar heb je ook weer gelijk in… Ik vind het zo triest als mensen iemand nodig hebben van wie ze steeds moeten horen hoe graag die hen maar niet ziet, terwijl ze zichzelf niet eens graag zien… Niet gezond. Het begint bij je gevoel van eigenwaarde; anders maak je jezelf helemaal afhankelijk van je partner. In een relatie wil ik in ieder geval mijn eigenheid behouden samen met de ander die mijn eigen(aardig)heden tolereert. Dat is mooi meegenomen. Interessant. Ik overweeg een post hierover. Je brengt mij op ideeën…

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.