14 ~ je moet ook wat geluk hebben

on

“… want liefde toont zich juist dan, wanneer het moeilijk gaat. Als jij een aanvaring had met je baas, en het was helemaal niet eerlijk en je komt thuis, betraand en ongelukkig: dan komt de liefde. Als je geliefde dan zegt: “Oei, wat is dat allemaal. Kom, ga even zitten, ik maak een kopje thee. En wat is dat allemaal met die baas? Vertel eens. Verdorie, da’s echt niet leuk.” Dat is liefde. Luisteren. Er zijn. Vastpakken. Troosten. Het is ongelooflijk belangrijk en heel gewoon. Dat is de liefde; in de ongelukkige momenten die in elk leven komen, kan ze schitteren. Veel meer dan in een bubbelbad of op een tropisch strand met een cocktail in de hand.”

Ik ben het vandaag weer helemaal eens met Dirk De Wachter. Alleen dat kopje thee, dat klopt niet. Dat moet toch een bakje troost zijn !? Koffie dus. πŸ˜‰

 

quote uit Libelle van 27 oktober 2016

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Willy Schreurs schreef:

  Helemaal eens, ook met die koffie! πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 2. ms schreef:

  Absoluut! En die koffie moet zelfs niet, het luisteren en de juiste reactie zijn meer waard dan wat dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mrs. Brubeck schreef:

  You made my morning πŸ˜€
  Ben net mijn baas naar de maan aan het verwensen! Blij dat ik straks een luisterend oor heb!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   My pleasure. Beter een luisterend oor dan een … baas.

   Geliked door 2 people

   1. Mrs. Brubeck schreef:

    Haha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Geliked door 1 persoon

   2. Hillechien schreef:

    oh ja

    Geliked door 1 persoon

 4. Hillechien schreef:

  liefde in goede en slechte tijden

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje schreef:

  Die koffie is beter ja…het luisteren oor mag blijven πŸ˜‰
  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooi! En wat prijs ik mij gelukkig dat ik een lieve baas heb. Met koffie en een luisterend oor. En een echtgenoot met liefde. Onmetelijk rijk…
  Liefs voor jullie ❀

  Geliked door 1 persoon

 7. Falderie schreef:

  Helemaal mee eens! Ik ben niet zo’n fan van De Wachter, maar dit is zo waar!

  Geliked door 1 persoon

 8. perdebytjie schreef:

  Niks kom by die trooswoorde van ’n geliefde nie!Ek hoop die tee was lekker.β˜•οΈ

  Geliked door 1 persoon

 9. Samaja schreef:

  Haha, voor mij klopt dat kopje thee dan wel weer πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   En toch zo gewoon.

   Like

 10. Matroos Beek schreef:

  Er zijn zovelen die het zonder liefde moeten stellen. Die thuiskomen na een nare aanvaring met de baas Γ©n die dan niemand hebben die hen troost of naar hen luistert. Dat lijkt me een verschrikking. Gelukkig is mijn man er ook steeds om mij te steunen als ik een slechte dag had of om mee te genieten van de mooie verhalen. Neen, ik zou ook niet weten hoe het moet zonder mijn liefde…

  Geliked door 2 people

  1. annaberg schreef:

   Ja dat is zo. Koesteren en zorg dragen dus.

   Geliked door 1 persoon

 11. Hilde schreef:

  In nood… Helemaal waar. Ik beperk mezelf in het koffiedrinken (enkel ’s morgens bij het ontbijt) en uitzonderlijk eentje in de namiddag. Een bakkie troost van de juiste personen, je leert er mensen door kennen.

  Geliked door 1 persoon

 12. zinderen schreef:

  Waar ik het moeilijk heb met dit citaat, is dat het de liefde weer bij een ander legt: een ander die je moet troosten, die moet luisteren. Maar als je jezelf niet graag ziet, dan kan de ander nog zoveel troosten als die wil, dan komt het niet aan. Ik geloof daar wel in: dat je eerst van jezelf moet leren houden. Dan lost zich vanzelf een heleboel dingen op. Ik groei elke dag in zelfliefde, en dat is niet even gemakkelijk. Ik denk zelfs dat er soms een heel mensenleven voor nodig is…

  Geliked door 2 people

  1. Matroos Beek schreef:

   Daar heb je ook weer gelijk in… Ik vind het zo triest als mensen iemand nodig hebben van wie ze steeds moeten horen hoe graag die hen maar niet ziet, terwijl ze zichzelf niet eens graag zien… Niet gezond. Het begint bij je gevoel van eigenwaarde; anders maak je jezelf helemaal afhankelijk van je partner. In een relatie wil ik in ieder geval mijn eigenheid behouden samen met de ander die mijn eigen(aardig)heden tolereert. Dat is mooi meegenomen. Interessant. Ik overweeg een post hierover. Je brengt mij op ideeΓ«n…

   Geliked door 2 people

  2. annaberg schreef:

   Het is een stuk uit het artikel dat voor mij op dat moment belangrijk was. Zonder gezonde eigenliefde en zelfzorg is een evenwicht tussen geven en nemen sowieso moeilijk.

   Like

   1. zinderen schreef:

    Ik verzamel in mijn dagboek ook stukjes die me op dat moment raken!

    Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Het was niet mijn bedoeling je te doen sniffen he.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.