kerstig, kerstiger, kerstigst

Apetrots ben ik. Meer dan 10000 stappen op mijn wandelteller vandaag. En een frisse neus bovendien. Zo’n winterse wandeling langs mooie plekken doet deugd na de kerstige overdaad. Voor het eerst in jaren viel ons ‘grote’ gezinsfeest niet op kerstavond zelf. Drie van de vijf zonen hebben een geliefde en bijgevolg doorkruisen andere familieplannen soms de onze. Maar we zijn soepel en plooibaar. 😉 Het werd dus tweede kerstdag. Een dag die we dit jaar zelfs sportief begonnen. Een uurtje bowlen met z’n tienen. Twee vijfhoofdige teams gemengd. Zo groot zijn we ondertussen geworden. En ook zoon vier deed een beetje mee. Hij keek vanuit zijn rolstoel toe terwijl de echtgenoot in zijn plaats gooide.

Nadien werd het kerstiger. Met een aperitiefje en veel kersteten. Met plezier klaargemaakt. Hapjes warm en koud, verse soep, een klassiek hoofdgerecht en voor dessert, een try-out. Van een heuse chocoladefontein. Met allerlei soorten vers fruit op stokjes, een meevaller van formaat. En natuurlijk waren er ook pakjes. Onze boom oogt kaal nu het verrassingstapijt aan zijn voet verdwenen is. Kapaza of 2dehands.be zullen het, wat mij betreft, met enkele foute kerstcadeaus minder moeten stellen. Want wat ik kreeg, was helemaal goed: een mooie bos bloemen, ambachtelijke pralines, een kaasplankje uit Noord-Frankrijk, een kalligrafieset, een groot schrift van handgeschept papier én een paasweekendje Breskens met de echtgenoot. Dertig jaar huwelijk mag ook gevierd worden, vonden we.

Maar het kerstigst van alles is toch gewoon het samenzijn. Met iedereen die me lief is. Lekker eten aan een met zorg gedekte tafel, samen lachen en bijpraten in een gemoedelijke sfeer. En het tevreden, slapeloze gevoel als het, na middernacht al, weer stil is in huis. Dat is met geen geld te betalen. Daar kan niets tegenop. Behalve de hoop dat het nog heel veel Kerstmissen mag terugkeren.

 

26 gedachtes over “kerstig, kerstiger, kerstigst

  1. Zo is het. Wat een rijkdom te mogen genieten van samen met elkaar zijn. Wij moesten ook al zo flexibel zijn met al die aanhang en we vierden daarom al vorige week Kerst. Met de Kerstdagen genoten we nog na van de herinnering.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wij vierden dus ook op tweede kerstdag. Zoon moest werken op kerstdag zelf.

    Maar we hielden het iets eenvoudiger, niet zo een uitgebreid kerstmaal.

    En, ik zou me moeten schamen, maar deze maand hebben we nog geen enkele kilometer op de teller!

    😉

    Geliked door 1 persoon

      1. Het enige wat ik me elk jaar opnieuw voorneem, is dat ik geen goede voornemens maak. Goede voornemens zijn geen lang leven beschoren.

        Momenteel geniet ik een paar dagen van een zalig nietsdoen.

        😉

        Geliked door 1 persoon

  3. Ook dat is voor ons het belangrijkste, onze kinderen allemaal samen aan de tafel, gelukkig dat we elkaar hebben. Ik was precies ons verhaal aan het lezen…heb genoten van je “warme” woorden!
    Liefs x

    Geliked door 1 persoon

  4. Ja, zalig,hé. Samen rond de tafel met je gezin. Verbondenheid, nabijheid en warmte. Thuis komen. Thuis zijn.
    De basis om daarna opnieuw de wereld in te trekken.❤

    Geliked door 1 persoon

  5. mooi die warmte in je woorden ik voel het tot hier. Hier jammer genoeg niet alle kinderen rond de tafel want eentje vond het nodig om te gaan skiën en trouwens oudste zoon en dochter zijn nou niet bepaald vriendjes ;(. ,Fijne jaarwisseling

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.