een fijn kindergedicht

… rond hoogsensitiviteit, hokjesdenken en stickertjes op een kinderhoofd

… ook geschikt voor grote mensen en volwassenen 😉

gedicht-hokjes

Zie ook : Carola de Koning Helende gedichten voor kinderen

En ja … ergens sluit dit perfect aan bij de vorige blogpost.

Categorieën:dichtsels, huis-tuin-keuken, leesvoer, losse gedachtenTags: , , , , , ,

28 Comments

 1. Dat is echt mooi. Blij voor de schrijfster dat ze dit nu al inziet. En inderdaad, kinderen zien dwars door de façades van volwassenen. Weet nog heel goed hoe verbaasd ik was toen iemand die ruzie aan het maken was switchte naar een vrolijk hey-kom-binnen-wat-drink-je toen de deurbel ging.

  Liked by 1 persoon

 2. Wat trager met lezen? Dyslexie. Wat moeilijkheden met rekenen? Dyscalculie. Wat moeite met contacten te leggen? Autisme. Zo voelt het toch aan. Kinderen krijgen te snel een sticker waar ze niet meer vanaf raken. Er hoeft toch niet altijd een verklaring te zijn voor een struikelblok? We zijn toch allemaal imperfect? 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Zo prachtig. Je weet hoe ik er over denk.
  Soms denk ik dat ‘we’ tegenwoordig zo weinig verantwoordelijkheid zelf aan kunnen of durven, dat we gewone lastige eigenschappen van onszelf of onze kinderen alleen kunnen en durven te accepteren met een stickertje. ‘Het is niet mijn schuld, hij heeft adhd-pddnos-ass’. En dan zie ik een behoorlijk normaal kind. Beetje druk. Beetje dromerig… oid. Ik hoorde pas van een klas met een sticker voor 11 van de 28 kinderen. Gewone, reguliere school. Sorry, maar dat gaat er bij mij echt niet in. Vaak zit er onder de ene kant van onvermogen een tegenhanger met een joekel van talent. Wat er niet meer uit komt vanwege het stigma. Ik vind dat heel erg. Ik ken ook een jongetje van 30. Die wil al jaren van zijn sticker af. Mag niet. Normaal werken ook niet. Normaal leven ook niet. Hij is er intens verdrietig van. Maar hij komt er nooit meer af want ooit kreeg hij die sticker…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.