naar een nieuwe definitie van burn-out

Soms vallen muzen en weetjes met bakken uit de lucht. Is er te veel voer voor een actief blog. En al raakt deze blogster niet oververzadigd, misschien jullie wel. 🙂 Maar soit.

De scoop stond op de groepsblog van de KU Leuven. Onze alma mater. Een post over burn-out nog wel. En over een nieuwe, meer genuanceerde definitie van het fenomeen. Over de intentie ook om een nieuw meetinstrument te ontwikkelen, een nieuwe vragenlijst om een burn-out vast te stellen.

Interessant leesvoer dus voor wie ermee te maken kreeg/krijgt. Ik kon er niet zomaar stilletjes voorbij, maar heb de voorbije dagen al meer dan genoeg woorden uit mijn vingers geschud en dus deel ik maar. Voor wie wil happen.

 

https://kuleuvenblogt.be/2017/02/20/op-zoek-naar-een-nieuwe-definitie-van-burn-out/#more-5841

 

10 gedachtes over “naar een nieuwe definitie van burn-out

 1. Ik heb de blog van Leuven ook even gedeeld in een burn-out groep op fb. Ik vind het schokkend hoe de klachten bij het gros van de mensen ontkend worden en hoe ze, soms binnen luttele weken weer aan de slag geforceerd worden. Zonder eigen inspraak. Super dat je dit even deelt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oververzadigd? Dat zijn dan diegenen die niet weten waarover het gaat. Het zijn diegenen die het wel weten die er over praten en moeten blijven over praten omdat dat de enige vorm van verlichting is. Ik heb het niet bepaald over burn-out maar over alles wat niet in het algemene straatje van de goegemeente past.

  Maar het zijn wel zij die het niet meemaken die negatieve commentaren hebben of je een zaag noemen. .

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat is precies waar ik op inspeelde. Als jij nood (of zin) hebt om het daarover te hebben, dan is het het best dat je dat ook doet.

    😉

    Geliked door 1 persoon

 3. je blog is zo interessant ik kan niet stoppen met lezen.

  ja ik ben te perfectionistisch ja ik knik jaja !

  deze is een goeie voor mij persoonlijk.
  “Spanningsklachten (‘stress’) worden gezien als onderliggende symptomen en kunnen worden gebruikt om een meer volledig beeld van burn-out te krijgen. Zij zijn vaak de eerste reden waarom men hulp zoekt en kunnen een voorbode zijn van burn-out in de vorm van overspanning.”

  mijn dokter had ook een andere definitie over CVS als toen de gangbare definitie

  ik zal nu maar stoppen met schrijven, maar toch, heel mooie en goeie link !

  Geliked door 1 persoon

   1. oh ja hoor, de spanningsklachten zitten in kleine ‘dingen des leven’ niet alleen in de grote. Heel dikwijls beetje bij beetje, ook waarop of waarvan je het niet had verwacht… spanningen van hobby’s oh ja hoor… en idd dit art geeft dit ook in beeld weer. Oef laat die vragenlijst maar actief en genuanceerd gebruikt worden, dat is uiteindelijk het belangrijkste…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.