grijs met opklaringen

En nog is het grijs buiten. Tinten van grijs kleuren al dagen het uitzicht. Slierten regen slaan stuk tegen de ruiten en mijn auto ziet er niet uit. Toch is mijn liefde voor het ding op wielen niet onvoorwaardelijk. Zolang de zon zich niet laat zien, wordt het niet gewassen.

Een mens zou er zelf van vergrijzen. Van dat weer. Van die wind. Van die regen. Op slag zelfs. En dat gebeurt natuurlijk ook. Mettertijd. Maar in tegenstelling tot wat de weervrouw voorspelt, zie ik toch opklaringen en soms zelfs een stralend blauwe hemel

als 

 • zoon vijf tevreden is met zijn combinatieprogramma aan universiteit en hogeschool.
 • vriendin A. bij elk ziekenhuisbezoek beter klinkt en oogt. (Hersenen zijn onvoorspelbaar en revalidatie kan wonderen doen.)
 • de echtgenoot morgenavond aan een verdiende vakantieweek begint. (Het zijn echt niet alleen politici die hard werken en lange dagen maken. Zij worden er alleen veel beter voor betaald, maar dat weten zij niet. )
 • voorjaarsbloemen tafels en vensterbanken opfleuren. (Bloemen houden van mensen.)
 • zoon één bomen plant, zoon twee weer voetbalt en zoon drie zich als een vis 😉 in het water voelt in zijn job.
 • ik afspreek met vriendinnen om bij te kletsen. (Sommige vriendschappen blijven gewoon eeuwig duren. 🙂 )
 • ik logjes kan schrijven en foto’s mag uitzoeken. (Van Gordes onder andere.)
 • de pellethaard brandt.
 • chocoladen sigaren en marshmallows de snoepkast vullen.
 • Nostalgie op de autoradio speelt en we classics kunnen mee kelen.
 • enkele veelbelovende titels liggen te wachten om eens goed vastgepakt te worden. (Ze ook gelezen krijgen, is een ander paar mouwen.)
 • kleurshampoo mijn grijze haren weer tijdelijk verdrijft en mijn teennagels zonnig gelakt zijn.
 • de dame van de b&b in Vaison-la-Romeine laat weten dat ze ons in juli toch één nacht kan ontvangen.
 • het wielerseizoen zaterdag echt begint.
 • ik daar tussendoor fijne gedichtjes spot.  😉  (Ook al kloppen die niet met de atmosferische realiteit vandaag.)

weer in verwachting

vol van de lente die komt

bevallen van groen

(haiku van Geert De Kockere op Facebook)

Een opkikker voor grijze dagen!

P.S. Met een post van Menck in gedachten … heb ik al verteld over de kikker onder de schoen? Nee? Wel, ik beleefde weer eens bijna de schrik van mijn leven  – de vorige keren was er meestal een kat of een muis in het spel – toen ik een tijdje geleden de achterhal een grote poetsbeurt gaf. Dat betekent de uitgestalde schoenen van x-tal gezinsleden naar de andere kant slepen, de stofzuiger bovenhalen en mijn artrose-vriendelijk poetssysteem van Blokker het werk laten doen. Zo gezegd, zo gedaan, maar toen ik bij het achterste paar schoenen kwam, viel er een lijk uit de spreekwoordelijke kast. Niets minder dan een verdroogd kikkerlijf lag me daar vervaarlijk aan te staren. Ik gilde van ontzetting het hele huis bijeen. Riep de hulp in van zoon vijf om het kadaver te verwijderen, maar die hapte niet toe. Totaal ontredderd nam ik dan maar zelf blik en veger …

28 gedachtes over “grijs met opklaringen

   1. Hahahahaha! Brrrrrrrrrrrr, die post van Menck ook! Gruwel! Wij hadden dat vorig jaar in ons oude huis ook. Bleek het een stekker te zijn die niet helemaal goed in het stopcontact zat. Was gaan schroeien en dat gaf ook zo’n lijkenlucht. Doodeng, het was helemaal verkoold! Een muis vind ik sowiezo bij tijd en wijle… 🙂

    Geliked door 1 persoon

 1. Zowaar een opkikker én een onderkikker. Life is full of surprises.
  Á propos, kikkers: onze tuinvijvers worden belegerd door bronstige padden. De trek is duidelijk begonnen. Als dát geen teken van lente is, dan weet ik het ook niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad hoera voor de start van het nieuwe wielerseizoen! Bij ons gaat dat zelfs zo ver dat we even gevloekt hebben toen we beseften dat we door onze reis de Ronde van Vlaanderen niet live gaan kunnen volgen (al zijn we uiteraard wél blij dat we op reis gaan 😉

  Fijn nieuws ook van die B&B; heb Vaison-la-Romaine altijd een heel leuk stadje gevonden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het wielerseizoen … niet altijd even blij mee want dat stuurt vaak mijn plannen in de war. Echtgenoot is naast een hevige fan ook zelf gebeten door de wielersport. Dat wil dus zeggen dat hij, als wielertoerist, heel veel classics ook zelf wil rijden. Je wil niet weten hoeveel zaterdagen dat zijn waarop ik niks anders kan plannen. 😦

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.