van een try-out gesproken

Er is een nieuwe zaak in het dorp naast het onze. Een heus ijssalon slash koffieshop slash pannenkoekenhuisje met de toepasselijke naam nICE!. Na de succesvolle try-out van vorig jaar (in een gehuurd pand met een zeer bescheiden en low-cost interieur) een nieuwe fase in de carrièreswitch van een ondernemende dorpsbewoner.

Ambachtelijk ijs blijft de hoofdactiviteit van nICE! maar je kan er nu ook iets drinken, een gigantische ijscoupe naar binnen werken of verpozen bij een pannenkoek of twee. Zoet of hartig. Als knabbel bij de koffie of als lunch. Omdat ik – zonder politiek liberaal te zijn – van mening ben dat je de plaatselijke middenstand moet blijven steunen of toch minstens één kans moet geven, besloot ik mijn wandelgps in die richting te dirigeren.

Het was donderdagnamiddag, de zon scheen en er was gelukkig weinig volk. Heel wat anders dan het weekend voordien, toen we ongeveer een kwartier voetfile deden om een likijsje te bemachtigen en zoon vijf tot overmaat van ramp zijn vinde-gij-mij-ni-te-dik-in-dees-horeke? ijsje tegen de grond zag kwakken.

Ik installeerde me aan een tafeltje in de hoek bij het grote raam dat uitzicht biedt op het gemeenteplein en de kerktoren. Omdat het personeel duidelijk nog niet ingelopen was, had ik alle tijd om de kaart van voor naar achter en weer terug te bestuderen en foto’s te nemen van het interieur. En mijn stappenteller-app te controleren. Bijna 10000 stappen gilde die en ik moest nog helemaal terug ook!

Dat smeekte gewoon om een beloning. En omdat ik ijs eten in mijn eentje maar niks vind en de wind daarbuiten toch guurder was dan ik gehoopt had, ging ik voor hoofdzakelijk warm. Een latte macchiato en een portie pannenkoeken met vers fruit en een toefje slagroom …

Van een try-out gesproken! Zowel de koffie als de pannenkoeken smaakten vurrukkulluk. Ik at, op de pel van de kiwi na, het bord netjes leeg en zette nadien nog eens meer dan 3000 stappen. 😉

20170323_133005

Categorieën:fotorestjes, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekkenTags: , , , , , ,

36 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.