van een try-out gesproken

Er is een nieuwe zaak in het dorp naast het onze. Een heus ijssalon slash koffieshop slash pannenkoekenhuisje met de toepasselijke naam nICE!. Na de succesvolle try-out van vorig jaar (in een gehuurd pand met een zeer bescheiden en low-cost interieur) een nieuwe fase in de carrièreswitch van een ondernemende dorpsbewoner.

Ambachtelijk ijs blijft de hoofdactiviteit van nICE! maar je kan er nu ook iets drinken, een gigantische ijscoupe naar binnen werken of verpozen bij een pannenkoek of twee. Zoet of hartig. Als knabbel bij de koffie of als lunch. Omdat ik – zonder politiek liberaal te zijn – van mening ben dat je de plaatselijke middenstand moet blijven steunen of toch minstens één kans moet geven, besloot ik mijn wandelgps in die richting te dirigeren.

Het was donderdagnamiddag, de zon scheen en er was gelukkig weinig volk. Heel wat anders dan het weekend voordien, toen we ongeveer een kwartier voetfile deden om een likijsje te bemachtigen en zoon vijf tot overmaat van ramp zijn vinde-gij-mij-ni-te-dik-in-dees-horeke? ijsje tegen de grond zag kwakken.

Ik installeerde me aan een tafeltje in de hoek bij het grote raam dat uitzicht biedt op het gemeenteplein en de kerktoren. Omdat het personeel duidelijk nog niet ingelopen was, had ik alle tijd om de kaart van voor naar achter en weer terug te bestuderen en foto’s te nemen van het interieur. En mijn stappenteller-app te controleren. Bijna 10000 stappen gilde die en ik moest nog helemaal terug ook!

Dat smeekte gewoon om een beloning. En omdat ik ijs eten in mijn eentje maar niks vind en de wind daarbuiten toch guurder was dan ik gehoopt had, ging ik voor hoofdzakelijk warm. Een latte macchiato en een portie pannenkoeken met vers fruit en een toefje slagroom …

Van een try-out gesproken! Zowel de koffie als de pannenkoeken smaakten vurrukkulluk. Ik at, op de pel van de kiwi na, het bord netjes leeg en zette nadien nog eens meer dan 3000 stappen. 😉

20170323_133005

36 gedachtes over “van een try-out gesproken

 1. wouw, dat ziet er heerlijk uit, ook de toog is verrukkelijk

  (ik ben bijna opgegroeid in een ambachtelijk ijsfabriekje, ik weet hoe lekker het is)

  veel plezier en dat stappentellen is in de toekomst misschien wel echt nodig knipoog!
  nice!

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat doe ik zeker. Als iemand een kiwi heeft gegeten en mij vluchtig zoent (dochter, vriendin), dan heb ik al twee keer gehad dat ik vervolgens met een dikke lip rondloop… Ben 1 keer op de spoed beland na wrijven in mijn oog na aanraking met kiwi. De helft van mijn gezicht was gigantisch gezwollen. Mijn oogslijmvlies zat over mijn pupil. Het zag er afschuwelijk uit.
    Dit zou een kruisallergie zijn met pollen. Wat klopt, want de voorjaarsbloeiers spelen mij parten. Gelukkig zijn daar pilletjes voor die heel goed werken. En preventief hebben we een Annapen (injectie) in huis. Gelukkig nog niet nodig gehad. Houden zo.
    Familie en vrienden weten van mijn allergie en zorgen dat ze NOOIT kiwi opdienen/eten of gegeten hebben als ik in de buurt ben.

    Geliked door 1 persoon

 2. Het is een beetje ver om te gaan van hier uit, maar ik kreeg al ijs van nICE als dessert op de trouw van mijn nichtje.

  Nah! Gelukkig is het een beetje ver om te gaan van hier uit.

  😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.