lente in Arenberg

Ook al heb ik aan wachten meer dan één broertje dood, soms is het ook onverwacht productief. Zeker als de zon schijnt op een vroege lentedag eind maart.

Het was vrijdagnamiddag en bijna paasvakantie. Zoon vijf had amper vijftien minuten verplaatsingstijd tussen twee afspraken in en dus werd Taxi Mama besteld.

Op de afgesproken tijd haalde ik hem en zijn studiegenoot op aan campus Proximus en reed met hen een ommetje om te midden van de vakantie-uittocht toch op tijd aan campus Arenberg te arriveren. Eén minuut voor tijd parkeerde ik de Skoda op een parking zonder slagbomen.

Terwijl de jongens met licht knikkende knieën in het evaluatiegebouw verdwenen, trok ik het tegenoverliggende Arenbergpark in. Laverend tussen fietsstromen en blote studentenbenen in. Tussen eerste rokjes, verlegen bermuda’s en massa’s zonnebrillen door. Niet evident om plaatjes te schieten van het kasteel en het omliggende park, zonder studentengeweld.

Maar het lukte. Ik wandelde, keek en drukte, en dacht ook nog bij mezelf: die eerste lentegeuren, die zou je moeten kunnen bottelen. Ze in een doosje doen. Het parfum vangen in een mooie flacon. Alleen te openen bij regenweer, wind of koude.

Het was een mooie lente, daar in het park. Fris jonggroen met gele accenten onder een blauwe hemel. Met nauwelijks wat wolkenwit. Bloesemstuifmeel stoof in het rond of dwarrelde neer op het gras. Prikkelde mijn neus tot een niesbui. Deed mijn ogen watertanden.

Want de lente heeft ook haar gebreken. Voor hooikoorts- en allergielijders zoals ik. En voor lagere-schooljongens met lente-oren. Als het vroege zonlicht blaasjes op hun oorschelpen plakt. Juvenile spring eruption heet dat.

Helemaal zoals in dat park.

 

Het kasteel van Arenberg in Heverlee bij Leuven dateert uit de 16de eeuw en is vandaag eigendom van de KU Leuven.

20 gedachtes over “lente in Arenberg

  1. Ik blijf nu ver weg van bomen en al wat groen ziet. Sommig groen beneemt me namelijk de adem. Bovendien is het licht nu zo fel. Ik hou meer van de herfst met zijn gedempte kleuren en rond dwarrelende blaadjes. Leuke foto’s, Anna.

    Geliked door 1 persoon

  2. Een mooiere invulling kan je aan dat wachten bijna niet geven denk ik. En inderdaad, die pure lentegeur in een flesje om op winterse, koude dagen te openen, hoe heerlijk zou dat niet zijn? Al hoop ik dat je dan op zijn minst van dat flesje geen hooikoorts krijgt… 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.