de Lethe

 

door

mijn hoofd

stroomt een rivier

tussen weten en weer

vergeten

Ik wist het nochtans. Het stond bovendien in twee agenda’s. Een digitale en een handgeschreven. En toch vergat ik ze. De afspraak bij mijn kinesiste vanmorgen. Gelukkig had ze begrip. En een halfuurtje op overschot deze namiddag.

Net als gisteren eigenlijk. Ik wist het nog toen ik vertrok en daarvoor speciaal naar de winkel reed. En toen ik er binnenstapte, was het plots weg. Moest ik blijven staan. En hard denken aan wat ik eigenlijk kwam doen. Of halen. Gelukkig kwam het weer terug. Even later.

Het begon allemaal, denk ik, in de aanloop naar de burn-out. Het verergerde om nadien weer te bedaren. Maar het ging niet meer weg. Dat vergeten. Het haperen. Het duikt op uit het niets. Als een obstructie of een hindernis. Een lus in het parcours. Een dam in de gedachtenstroom die door mijn hoofd loopt.

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Een knap elfje gelinkt aan de Griekse godin der vergetelheid. Troost je, je ben niet de enige door wiens geest deze rivier stroomt… Als je op veel fronten tegelijk vecht, gaat er al eens iets verloren. De foto is prachtig. Wat een plekje.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   De Dijle in Heverlee. Blij dat ik niet alleen ben. 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. O nee, je bent zeker niet de enige, ik kan je ook staaltjes vertellen van mijzelf. Geen logica in wat ik vergeet of onthoud. Gewoon lastig.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Zeker als het vroeger niet zo was. Toch wat beangstigend. ☺

   Geliked door 1 persoon

 3. Edward McDunn schreef:

  Het is heel vervelend, mij overkomt het ook wel Anna, je gaat naar de keuken om iets te doen,
  eenmaal daar aangekomen, weet je niet meer wat dat was.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Klopt helemaal. Maar daar heeft niemand anders last van 😉

   Like

 4. Rimpelingen schreef:

  Heel herkenbaar!

  Geliked door 1 persoon

 5. MyriamC schreef:

  Heel herkenbaar. De burn-out zal er zeker mee te maken hebben, maar vergeet ook het verstrijken der (levens)jaren niet …

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Die vergeet ik niet. Vandaar dat het dubbel is. 😉

   Like

 6. Zij van schreef:

  Herkenbaar. Soms denk ik dat ik mijn olifantengeheugen terug heb maar dan ben ik toch weer van alles vergeten. Of net fout onthouden, nog erger…

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dat ook soms ja.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.