Google Sheep View

Een doordeweeks fait divers op de radio. Tussen het gezwets van de duopresentatie door. (Eigenlijk vind ik die duopresentaties op radio en tv maar niks.  Ze zijn, wat mij betreft, zelden grappig, meestal storend, totaal overbodig en veel te druk en – vanuit economisch standpunt gezien – zonder meerwaarde en te duur.)

Terug naar het onderwerp van vandaag: Google Sheep View. Google wat? Had ik dat wel goed gehoord? Ik rechtte mijn rug, spitste mijn oren op zoek naar een prooi en draaide de volumeknop wat harder. Het werd herhaald: Google SHEEP view. Het curieuze deel van mijn grijze celletjes maakte konijnensprongen. En ik sloeg, eenmaal thuis, aan het googlen, om ze weer in het gareel te krijgen en nadien op stal te zetten. Ze te paaien met vers voer.

En dat vond ik in overvloed. Via The Guardian belandde ik bij ene Durita Dahl Andreassen op de grasgroene Faeröer Eilanden, een groep van 18 autonome, maar schaapachtig mooie eilandjes binnen het Deense koninkrijk, ergens tussen Schotland en Ijsland in de Atlantische Oceaan.

Google Sheep View dus. Het leek me een apart en leuk verhaaltje om het weekend te starten. Een verhaal dat ik Durita zelf hier graag even laat vertellen …

~

Is het niet geweldig? Het wachten op Google Street View beu, dan maar zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met wat je bijzondere habitat je te bieden heeft? Bij Durita zijn dat schapen. Heel veel schapen. En een 360° camera om het netwerk van wegjes, oversteken en bruggetjes op de Faeröer alsnog in kaart te brengen. Goed bekeken. Een slimme zet ook, toeristisch gezien. Want haar vlog ging viraal en wereldwijd. De steun voor het project was overweldigend. Zo zeer dat Google Street View uiteindelijk overstag ging en voor logistieke ondersteuning zorgde.

Durita en de Faeröer hebben nu hun langverwachte Google Sheep Street View en wij … wij weten nu ook hoe schaapachtig mooi en ongerept het op die noordelijke archipel wel is. 🙂

Fijne zaterdag!

(Voor wie er niet genoeg van krijgt … : hier is de link naar de website .)

17 gedachtes over “Google Sheep View

  1. Ze gaan kwaad zijn zeker op de Faeröer Eilanden als ik ze met Schotland/Ierland vergelijk (hoewel, geen reden toch?) Daar doen de beelden me nl heel hard aan denken. Heerlijk die ongerepte natuur!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.