hemels

Op een hemel-se dag als vandaag heb ik bijna genoeg aan het zijn. Samen met mijn geliefden. Aan het samen thuis-zijn en aan wat we samen-hebben. Een vrije dag. Een goed gevoel. Liefde. Als smeermiddel bij de pistolets, tijdens het wieden of het ramen wassen en ook later, terwijl we nagenieten op het terras in de zon. Met lekker eten en een half glaasje koele rosé.

En dan luisteren naar de brulkikkers in de verte en de bijtjes rondom. De slakken voorbij horen sloffen. Kijken naar de scharrelende kippen. Naar de eenden en de kraai die ook graag een graantje meepikken. Alsof ze er allemaal willen bijhoren in dit stille buitenkader.

Dag na dag kleurt de tuin nu mooier, voller en bonter. Binnen de aangebrachte lijntjes maar ook vaak daarbuiten. Dag na dag schijnt het daglicht feller en het avondrood later en voller.

Ik verzamel hemelse momenten en lijst ze in. Voor als het regent bijvoorbeeld. Of voor een moeilijk moment. Het nu, inge-blik-t voor later.

Fijne feestdag allemaal!

(De dubbele clematisbloem bovenaan bloeit in de tuin van zoon twee en zijn geliefde.)

24 gedachtes over “hemels

  1. Dank je! Ik lees het met vertraging wegens … volledig gestort op tuinwiedwerk 🙂 en een lentefeest. Maar ik kan het er alleen maar mee eens zijn: wat zijn dit toch hééééééérlijke dagen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.