Anna had geluk

on

Geluk herken je

aan het geluid dat het maakt

als het vertrekt.

(Jacques Prévert)

uit: Elke dag een beetje geluk van Janine Casevecchie

Je hebt van die mensen die altijd prijs lijken te hebben. Materieel gezien dan toch. Ze kopen één pietluttig lotje en bingo! Ze winnen een groot. Niet zo bij mij. Met een schooltombola win ik zelden meer dan een calanchoë. Bij schiftingsvragen bij de bakker zit ik mijlen uit de buurt en de laatste keer dat ik bij het inruilen van de lotto niet moest bijbetalen, ligt ook al een eeuwigheid achter mij. Nee, een jaar gratis brood, een elektrische fiets of een villa in het Zuiden zullen niet zomaar in deze schoot vallen. Lucky stapt hier op dat vlak met zijn Strike gladjes voorbij.

Als ik in het verleden iets van betekenis won, was het omwille van ‘eigen verdienste’, zoals dat heet. De eerste van de klas worden bijvoorbeeld, in een tijd dat daarvoor nog prijzen werden uitgereikt. Of een ereplaats halen op een voordracht- of schrijfwedstrijd. Het leverde me een stapel boeken en een draagbare dvd-speler op.

Maar de voorbije week vielen de prijzen hier plots als septemberregen uit de lucht. Ik ‘won’ 20 euro bij Zalando (‘omdat ze me missen’ (?) en alleen inzetbaar als ik voor 100 euro bij hen koop), een shoptegoed-bon van 7,5 euro voor de online woonwinkel van Vtwonen, een ‘sexy’ mascara van Yves Rocher en daarbovenop nog eens 2 keer 3 euro korting voor Countryside in Flanders Expo. Dat ik, als ik al die ‘winsten’ inzet, financieel gezien vooral verlies doe, is voor de ‘gulle’ gevers van geen tel.

Niet zo voor Anna Helena van tussendeplooien, een blog om vergeten gelukjes in de kijker te zetten en te koesteren. Het enige wat ze van me vroeg, was dat ik reageerde op een logje van haar. Dat deed ik en … ik won. Een onschuldige kinderhand trok mijn naam en ik werd beloond met een allerliefst kaartje, een bon van 30 euro van Smartphoto – komt geweldig goed van pas voor een eerste fotoboek van de kleine prins die nu elke dag zijn opwachting kan maken 🙂 – en een boekje met quotes. Elke dag een beetje geluk. Om meer van het leven te genieten.

Gisteren lag ‘mijn prijs’ in de brievenbus. Netjes en fleurig ingepakt. Ik had dus weer even geluk in het spel. Een klein gelukje dat ik hier even in de kijker wilde zetten. Met heel veel dank aan Anna Helena en haar dochtertjes.

Voor het overige heb ik vooral geluk. Elke dag wel en soms best veel. Geluk met mensen om wie ik geef en met wie ik deel. Tussen de plooien van het leven in. 😉

Geluk is het enige wat zich verdubbelt als je het deelt.

Albert Schweitzer

uit: Elke dag een beetje geluk van Janine Casevecchie

 

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Edward McDunn schreef:

  Je bent een echte goudvink met zoveel geluk, mag ook wel een keer toch?

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Een goudvink! 😃 Dat is mooi gezegd.

   Like

 2. That's me schreef:

  Dus jou gelukkigste dag komt nog…als er een kleine prins komt…??..probeer te genieten…..✌

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dat zullen we heel snel weten …

   Like

 3. Matroos Beek schreef:

  Geluk is niet te winnen… zoveel is zeker… maar wel te vinden in zoveel kleine dingen… maar ook in grote, zoals in de verwachting en geboorte van de kleine prins! Nog een fijn weekend!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Jij ook. Het kan nu elk uur gebeuren. 😃

   Liked by 2 people

   1. Matroos Beek schreef:

    👶! Spannende dagen voor jullie…

    Liked by 1 persoon

   2. annaberg schreef:

    Dat wel. ☺

    Liked by 1 persoon

 4. omabaard schreef:

  “Geluk is erg onwiskundig : je moet het delen om het te vermenigvuldigen”

  “Ongeluk zit in een klein hoekje, geluk dus in de rest van de wereld”

  “Een beetje geluk deelt zichzelf uit”

  Ze is en blijft mijn favoriet, dat Loesje!

  Een gelukkig, fijn WE en ik droom heel hard met je mooie wachten op mee!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dankjewel. Dankzij het boekje weet ik nu dat veel van die geluksquotes soms al eeuwen oud zijn.

   Liked by 1 persoon

 5. ms schreef:

  Het is weer de tijd van het jaar dat ik allerlei gelukjes krijg waar ik meer geld mee kwijt ben dan win.

  Bij Damart krijg ik zelfs een polshorloge … als ik de code op mijn bestelbon plak. Ik weet niet eens meer of we ooit iets gekocht hebben bij Damart, zo ja, dan was het toch niet voor mij.

  Liked by 1 persoon

 6. mckleuver schreef:

  Prachtige blog en met een beetje geluk gaat het vandaag niet regenen. Daar hoop ik momenteel op, haha.

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Wij ook want er moet dringend gras gemaaid worden. ☺

   Liked by 1 persoon

 7. Stefanie's Wereld schreef:

  Wat een mooi stukje! Geluk zit in een klein hoekje 😉

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   In vele kleine hoekjes.

   Liked by 1 persoon

 8. vivapo schreef:

  ‘N geluk voor mij dat ik jouw blog volg, ook op vakantie!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Geniet van je vakantie.

   Liked by 1 persoon

 9. Zij schreef:

  Doet me meteen denken aan al die kortingen, die ik hier via e-mail toegestuurd kreeg voor mijn verjaardag. Ze feliciteren me .. pure sluikreclame 😉

  Gefeliciteerd met je gewonnen cadeautje!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dankjewel. Was een echt cadeautje te midden van al het nep.

   Liked by 1 persoon

 10. Geluk in heel veel kleine dingen dus waarvan je later beseft… hier won ik maarliefst € 3,00 bij de postcodeloterij, hoera!

  Liked by 1 persoon

 11. Anna Helena schreef:

  Blij dat de prijs is toegekomen bij iemand die het zo waardeert ☺️ En wat een mooie quote heb je uit het boek gekozen, eentje om te onthouden!

  Liked by 1 persoon

 12. Anna schreef:

  Hartverwarmend 😊 en zeggen dat ik dit bijna had gemist…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.