Anna had geluk

Geluk herken je

aan het geluid dat het maakt

als het vertrekt.

(Jacques Prévert)

uit: Elke dag een beetje geluk van Janine Casevecchie

Je hebt van die mensen die altijd prijs lijken te hebben. Materieel gezien dan toch. Ze kopen één pietluttig lotje en bingo! Ze winnen een groot. Niet zo bij mij. Met een schooltombola win ik zelden meer dan een calanchoë. Bij schiftingsvragen bij de bakker zit ik mijlen uit de buurt en de laatste keer dat ik bij het inruilen van de lotto niet moest bijbetalen, ligt ook al een eeuwigheid achter mij. Nee, een jaar gratis brood, een elektrische fiets of een villa in het Zuiden zullen niet zomaar in deze schoot vallen. Lucky stapt hier op dat vlak met zijn Strike gladjes voorbij.

Als ik in het verleden iets van betekenis won, was het omwille van ‘eigen verdienste’, zoals dat heet. De eerste van de klas worden bijvoorbeeld, in een tijd dat daarvoor nog prijzen werden uitgereikt. Of een ereplaats halen op een voordracht- of schrijfwedstrijd. Het leverde me een stapel boeken en een draagbare dvd-speler op.

Maar de voorbije week vielen de prijzen hier plots als septemberregen uit de lucht. Ik ‘won’ 20 euro bij Zalando (‘omdat ze me missen’ (?) en alleen inzetbaar als ik voor 100 euro bij hen koop), een shoptegoed-bon van 7,5 euro voor de online woonwinkel van Vtwonen, een ‘sexy’ mascara van Yves Rocher en daarbovenop nog eens 2 keer 3 euro korting voor Countryside in Flanders Expo. Dat ik, als ik al die ‘winsten’ inzet, financieel gezien vooral verlies doe, is voor de ‘gulle’ gevers van geen tel.

Niet zo voor Anna Helena van tussendeplooien, een blog om vergeten gelukjes in de kijker te zetten en te koesteren. Het enige wat ze van me vroeg, was dat ik reageerde op een logje van haar. Dat deed ik en … ik won. Een onschuldige kinderhand trok mijn naam en ik werd beloond met een allerliefst kaartje, een bon van 30 euro van Smartphoto – komt geweldig goed van pas voor een eerste fotoboek van de kleine prins die nu elke dag zijn opwachting kan maken 🙂 – en een boekje met quotes. Elke dag een beetje geluk. Om meer van het leven te genieten.

Gisteren lag ‘mijn prijs’ in de brievenbus. Netjes en fleurig ingepakt. Ik had dus weer even geluk in het spel. Een klein gelukje dat ik hier even in de kijker wilde zetten. Met heel veel dank aan Anna Helena en haar dochtertjes.

Voor het overige heb ik vooral geluk. Elke dag wel en soms best veel. Geluk met mensen om wie ik geef en met wie ik deel. Tussen de plooien van het leven in. 😉

Geluk is het enige wat zich verdubbelt als je het deelt.

Albert Schweitzer

uit: Elke dag een beetje geluk van Janine Casevecchie

 

25 gedachtes over “Anna had geluk

 1. “Geluk is erg onwiskundig : je moet het delen om het te vermenigvuldigen”

  “Ongeluk zit in een klein hoekje, geluk dus in de rest van de wereld”

  “Een beetje geluk deelt zichzelf uit”

  Ze is en blijft mijn favoriet, dat Loesje!

  Een gelukkig, fijn WE en ik droom heel hard met je mooie wachten op mee!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is weer de tijd van het jaar dat ik allerlei gelukjes krijg waar ik meer geld mee kwijt ben dan win.

  Bij Damart krijg ik zelfs een polshorloge … als ik de code op mijn bestelbon plak. Ik weet niet eens meer of we ooit iets gekocht hebben bij Damart, zo ja, dan was het toch niet voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Doet me meteen denken aan al die kortingen, die ik hier via e-mail toegestuurd kreeg voor mijn verjaardag. Ze feliciteren me .. pure sluikreclame 😉

  Gefeliciteerd met je gewonnen cadeautje!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.