zes pelgrims

 

een schaduwplek

en mekaar

gevonden

in stil gesprek

 

sierlijke varens

verlost van bladeren

viervoudig geveerd

 

de hoofden gebogen

ingekeerd

 

wim van den abeele

Zes Pelgrims. Dat stond op het plaatje aan de voet van het kunstwerk. Zes jonge, nog opgerolde varenbladen in houtsnijwerk. Kranig als de bomen eromheen. Rechtop als de staf van een pelgrim. Houvast en kompas voor de wandelende bezoeker en een mooi voorbeeld van hoe kunst en natuur perfect één kunnen zijn. Hoe oud en nieuw, woord en beeld hand in hand kunnen gaan. In harmonie met elkaar.

Toen we op zondagnamiddag met zoon vier door de Kruidtuin in Leuven wandelden en een bank uitzochten om hem zijn vieruurtje te geven, keek het beeld ons in de rug. Als een wachter met zes ogen.

Wij gaven onze ogen de kost want de Kruidtuin was een kleine revelatie. Een groen rustpunt in de stad met een rijke collectie bloemen, planten en bomen. Netjes onderhouden ook. En er liep ook best wat volk rond. In verschillende talen. Hier en daar zat iemand op één van de mooie tuinbanken een boek te lezen. Anderen namen foto’s, verzamelden bloemzaden of zochten hun favoriete koi in het vijvertje.

Het was een onverwachts mooie afsluiter van een weekend dat veel te snel voorbij ging.

 

26 gedachtes over “zes pelgrims

  1. Oei, zoveel jaar in Leuven gezeten en de kruidtuin nooit bezocht…. Ik was toen duidelijk met andere zaken bezig 🙂 .
    Met dank aan de prachtige foto’s staat deze plaats nu zeker op mijn to-do-list! Heerlijk om nieuwe plekjes te ontdekken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Als student in Leuven ben ik nooit in de Kruidtuin geweest. Jaren laten, toen mijn kinderen er studeerden, heb ik de Kruidtuin ontdekt. En wat een heerlijke plek is dat! Een oase van rust in de stad, net zoals het Groot Begijnhof.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.