waarom ik het vandaag niet ga hebben over waarom we het puntje van onze tong naar buiten steken als we een priegelig handwerkje aan het doen zijn

… Omdat hij geboren is. Onze kleinste prins. Hij liet ons allemaal wachten. De jonge ouders nog het meest. Hij had geen haast. Alsof hij wachten wilde tot in het warmste en zonnigste weekend dat september voor onze contreien in petto had.

Hij is mooi, onze kleinste prins. Mooi zoals alleen baby’s mooi kunnen zijn. Streelzacht en voorbeeldig kalm. Van arm naar arm liet hij zich slapend verder wiegen. We noemden zijn naam en dat wende wonderwel. Alsof het nooit anders is geweest. Zijn we de koning te rijk.

En we zullen hem, als we daartoe de kans krijgen, graag zien, onze kleine prins. Zoals groot-ouders dat meestal doen. Niet alleen met onze ogen, maar met heel ons wezen.

On ne voit bien qu’avec le coeur. L’essentiel est invisible pour les yeux.

uit Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry

P.S. Over het antwoord op de nochtans hoogst interessante vraag bovenaan heb ik het dan wel een andere keer. 😉

 


 * De jonge ouders houden van afscherming. Namen en foto’s blijven ‘in het verborgene’. 

* De foto van deze prinselijke kinderkoets is genomen in de Koninklijke Stallen van het Kasteel van Versailles.

49 gedachtes over “waarom ik het vandaag niet ga hebben over waarom we het puntje van onze tong naar buiten steken als we een priegelig handwerkje aan het doen zijn

 1. Eindelijk… het blogje waar ik al een paar dagen naar uitkeek… daarvoor onderbreek ik onmiddellijk mijn werkzaamheden even… Wat een geweldig mooi nieuws. Ik ben zelf helemaal blij. Van harte een dikke proficiat en het allerbeste voor de kleine prins! Geniet, geniet, van deze mooie gebeurtenis, van dit lieve kleine wonder! Lieve groet ❤️ en een 😘 voor het prinsje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben niet te actief geweest in de blogwereld de laatste tijd, maar ik kwam toch elke dag eens kijken bij jou of er al baby-nieuws was.
  Dat klein, nieuw mensje gaat zo’n warme oma hebben, dat is een zekerheid.
  Ik wens de ganse familie héél veel geluk met deze nieuwgeborene!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik weet heel goed hoe je je nu voelt als kersverse oma, hoe dit kleine wondertje plots gans je zijn beheerst, hoe je ontroerd de vingertjes en teentjes om je vingers heen laat krullen, hoe je geniet van dat schattige lijfje in je zachte armen, hoe de zon nu bij je binnen straalt.

  Ik kan je – als ervaringsdeskundige- maar één tip geven : geniet van élke seconde! Bij het oma worden gaat een totaal nieuwe, héérlijke wereld voor je open!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.