dat verdient een bloemetje!

Het is met nieuwe statussen en sensaties een beetje zoals met nieuwe schoenen. Je moet ze tijd gunnen. Tijd om te (ge-)wennen. Zij aan jou en jij aan hen. Je moet ze inlopen tot ze buigzaam zijn en comfortabel aanvoelen. Tot ze als gegoten zitten. Alsof het nooit anders is geweest.

Zo is het ook een beetje met het opa en oma worden. Je wordt het, met het doorknippen van de navelstreng en de eerste kreet naar de wereld, van het ene moment op het andere. En dat is zalig en heerlijk en nog zoveel meer. Maar hét grote grootoudergevoel, dat moet nog groeien. Ge- en uitdijen in tijd en ruimte om in een goede plooi te vallen. Wij zijn daar al wat mee bezig, maar de kleine prins nog niet. Hij eet en slaapt en wordt gewiegd, maar kent ons uiteraard nog niet.

En als we ons zelf nog wat on-wennig zouden voelen, dan helpen de gelukwensen op de bijzettafel in de eethoek er ons wel aan denken. Ik ben vergeten hoe dat vroeger ging, toen onze zonen geboren werden en onze ouders grootouders werden, maar ik kan me niet herinneren dat er in onze ouderlijke huizen materiële sporen van kersvers grootouderschap te vinden waren.

Hier tot ons aller verbazing wel. Acht grootouderkaartjes kregen we al, mails, gelukwensen op mijn blog, sms’jes en uiteraard ook mondelinge felicitaties in het voorbijgaan. Uit verwachte en soms totaal onverwachte hoek. Het zijn de lusten die bij de nieuwe status horen, terwijl wij er zelf niet eens verdienste aan hebben. En we kregen bovendien ook zelf cadeautjes. Grootouderboeken. Opa voor beginners om zelf te lezen en het onovertroffen Pluk van de Petteflet om later voor te lezen aan de kleine prins.

We zijn blij en dankbaar om die warme wensen, om die gulheid. Dat verdient een bloemetje, een dikke dankjewel, heel speciaal aan Matroos Beek en Kapitein P. en aan Eilish en haar gezin.  🙂 Zij weten wel waarom.

 

 

 

36 gedachtes over “dat verdient een bloemetje!

 1. Den Bob wist het al…. The times they are a’changing.

  Ook wij mochten bij elke geboorte van een nieuw “klein-wezentje” een écht mee-voelen en mee-leven in onze nieuwe status ervaren. Kaartjes en cadeautjes werden -onverwacht- ons deel.
  En zo werd het ook hier thuis een dubbel feest.

  Geniet ervan, van die nieuwe status én de nieuw te ontdekken wondere wereld van prinsen en Pettefletten.

  Geliked door 1 persoon

   1. Het is zo fijn, Lowieke is al 15 maanden en de interactie is subliem! Geniet nog maar van de babyfase van jullie kleine prinsje want dat gaat veel te snel! 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Opa heeft iets voor de slaapkamer
  getimmerd en laat kater zien hoe je harkt
  band plakt of olie peilt
  Oma past op, naait een jurkje
  geeft haar hoge hakken
  Om Moedertje te spelen
  Felicitaties en gezondheid en voorspoed
  voor allemaal !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.