Kerstavond 2017

met z’n twee naar een

foute kerstfilm kijken en

dat niet erg vinden 🙂


 

Omdat we, soepel als we zijn  😉 , eergisteren al uitgebreid Kerst vierden met de Zonen, de Schone Dochters en onze Kleine Prins, kleurde onze Kerstavond voor de tweede keer anders. Stiller en rustiger vooral. En met stapels minder afwas!

Na de bekendmaking van het mooie ‘Warmste Week’-resultaat, maakte ik een slaatje van zeekraal en Sint-Jacobsvruchten, een mini lamszadel met gratin en groenten en een schaaltje rode vruchten voor dessert. Nadien een koffietje met petitfours en later op de avond nog wat warme hapjes bij de buis.

De pellethaard snorde, in bijna elke ruimte brandden kerstlichtjes en geurkaarsen spuiden een behaaglijk, winters parfum in het rond. Zoon vier liep zijn gebruikelijke rondjes en speelde met de knoppen van de radio, waardoor er met tussenpozen populaire kerstmuzak in onze kamerlucht hing. (Onmogelijk te zeggen hoe vaak ik de voorbije dagen met Chris Rea, Mariah Carey en Wham heb meegezongen.) En daarnaast waren er nog een stuk of drie ‘foute’ kerstfilms op tv. Met flinterdunne verhaaltjes, heel veel kerstballen en slingers, bijna evenveel derderangsacteurs en zoveel clichés en voorspelbaarheid, dat het grappig werd. 🙂 Drie kwartier voor middernacht vertrok de echtgenoot naar de nachtmis om, zoals elk jaar, het koor organistiek binnen de lijntjes te houden.

Zoon vier lag toen al in bed, zoon vijf keek nog een nieuwe film en ik las nog even mijn boek uit. Met een happy end! Wat had je gedacht … 😉


 

kerstwens1

Categorieën:dichtsels, fotorestjes, het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, losse gedachten, over handicap enzoTags: , , , , , , , , , , ,

33 Comments

  1. Heerlijk! Wij bleven ook thuis, ik maakte een quiche (die de kinderen afschuwelijk vonden, maar wij gelukkig heel lekker) en omdat er echt wel heel weinig op tv was en geen van beiden wilde beslissen, bleef de tv voor het eerst in jaren een avond af. Ook wel eens bijzonder!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.